Decalogul slabirii

Postat de SanatateAcasa in Dieta
30 Ian 2012
Decalogul slabirii

1. Hidratare optima

Consumati apa suficienta, 2 litri pe zi, pentru o buna functionare a organismului. Apa elimina toxinele, si se presupune ca ajuta la arderea grasimilor.In plus sa nu uitam ca suntem 77% apa, asa ca setea nu trebuie trecuta cu vederea, trebuie sa beti apa, ca sa preintampinati setea, ce v-ar deshidrata.

2. Fara prea multa sare

Sarea este buna in mancare, insa prea multa dauneaza. Inima zice la un moment dat: STOP! Nu consumati prea multa sare, mai ales daca consumati alimente procesate, ce fie vorba intre noi, au mult sodiu. Fiti zgarciti cu sarea, folositi in schimb mirodenii, condimente-nu au calorii, iar unele au antioxidanti. recomand ghimbirul, hreanul, ardeiul iute, rozmarinul, menta,salvia, busuiocul, anasonul si scortisoara.

3. Somn ca la carte

In mod normal trebuie sa va odihniti 7-8 ore pe noapte. Lipsa somnului favorizeaza stresul si va ingrasati. Cu alte cuvinte, lasati-o mai moale cu iesirile in club.

4. Fara prajeli

Fieca vorbim de legume ori peste, care este un aliment sanatos si nu ingrasa, prajirea inseamna cresterea aportului caloric al respectivul produs alimentar, adica stricarea valorii nutritive al acestuia. Este pacat. In schimb, putem opta pentru pregatire la aburi, la cuptor sau la gratar.

5. Fara zahar

Zaharul procesat nu este bun organismului.Si-atunci, de ce il consumam? pentru ca este bun, da un gust placut mancarii, dulciurilor in special, si da dependenta. Cu alte cuvinte, scapati de el! Folositi zaharuri naturale: fructoza, sirop, miere, dar cu masura. zaharul alb, procesat, ascuns in multe alimente, chiar va saboteaza silueta. Renuntand la zahar veti slabi.

6. Fara bauturi acidulate

Gazul din acestea chiar nu aduce niciun beneficiu, poate doar satisfacerea papilelor gustative si-atat. De ce sa renuntati la ele? Au zahar, au chimicale si predispun la multe boli, inclusiv riscul crescut pentru obezitate. Renuntand la ele chiar slabiti. Inlocuiti-le cu apa plata, ceai verde, ceai negru, ceaiuri din plante, sucuri din fructe, legume.

7. Fara alimente procesate

Alimentele procesate, atat de placute vazului si gustului nu sunt sanatoase. Au multe E-uri, conservanti(sare) care fac casa buna cu apa si astfel va pricopsiti cu cateva kilograme in plus, din pricina retentiei de apa. Nu consumati mezeluri, sunt slabe din punct de vedere nutritional. Branza topita, cremwurstii sunt cateva exmple negative.

8. Fara fast-food

Alimentatia din magazinele de fast-food este saraca din punct de vedere nutritional. Este bogata caloric, prin aportul de zaharuri si grasimi, dar saraca in nutrienti. Cu alte cuvinte, calorii goale. Tot la capitolul calorii goale, aveti grija cu alcoolul, berea si vinul au putin zahar, totusi consumati rar alcool, din simplul motiv ca ingrasa. Renuntati la astfel de alimente!

9. Fara dulciuri la pachet

Nu cumparati tot felul de budinci, deserturi-surpriza, la pachet. Au zahar, si daca nu ma credeti cititi eticheta. Consumati fructe sau cereale integrale la micul dejun.

10. Sport in fiecare zi

Faceti macar 15 minute de gimnastica in fiecare zi sau 30 de minute de sport zi de zi.

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking