Decorarea mesei de Craciun, un ritual aparte

Postat de Bucataras in Craciun
28 Oct 2011
Decorarea mesei de Craciun, un ritual aparte

 

Masa de Crăciun este un eveniment deosebit fiindca familia se reuneste in jurul ei pentru a se bucura de sarbatoarea sfanta.
 

Decorarea mesei este unul dintre momentele caruia trebuie sa-i acordam maxima atentie. Putem sa ne lasam imaginatia sa zboare si sa realizam un aranjament personal, dar n-ar fi rau insa sa tinem cont de cateva reguli pentru ca totul sa iasa perfect.

Stilul calsic

Daca ai vesela din portelan si tacamuri de argint primite de la bunica, foloseste-le fara nici cea mai mica retinere. Stilul clasic va fi intotdeauna la moda, iar familia se va simti ca la omasa de gala. Asadar, foloseste fata de masa alba si servetele din acelasi material, iar daca sunt si brodate, efectul va fi, cu siguranta, spectaculos. Tacamurile din argint, paharele cu picior, albe sau cu o usoara tenta de bleu patinat, inelele din argint pentru servetele si o fructiera in care ai pus globuri azurii, in nuanta apropiata de cea a paharelor, vor intregi tabloul. Si pentru ca este o masa aranjata in stil clasic, sobru, aristocrat, poti aseza in mijlocul ei o vaza in aceeasi nuanta azurie, in care ai pus trandafiri albi.

Nobletea... „aurului”

Auriul este o alta varianta de decorare a mesei. E o nuanta imbietoare, potrivita pentru o masa festiva. Pentru un astfel de aranjament recomandam o fata de masa bej foarte pal sau alb, dar cu model auriu. Daca nu gasesti asa ceva, foloseste una alba peste care poti pune o fasie lata cam de un metru de material auriu (se gasesc la magazinele cu decoratiuni de Craciun). Farfuriile ar trebui sa aiba neaparat o dunga cat mai lata, aurie, sau, daca sunt albe, pune dedesubtul lor un platou de decor auriu (si acestea se gasesc la magazinele de decoratinui). Paharele, neaparat cu picior, pot fi albe. De asemenea, poti plasa in mijlocul mesei decoruri-figurine adecvate sarbatorii - reni aurii din sticla si brasuti stilizati, toate acestea existand in diverse variante in magazinele de decoratiuni.

Albul sclipitor al zapezii

Cum am putea omite stralucirea omatului sub un soare timid? Este un aranjament usor de realizat, elementele dominante fiind albul si argintiul. Alege deci o fata de masa alba, simpla, vesela alba, servetele de panza pe care le rulezi si prinzi intr-un inel argintiu, pahare albe sau transparente. Decorurile pot fi lumanari albe, mari, puse in sfesnice inalte din sticla transparenta, cupe argintii din inox, in care poti pune crengute de brad si flori albe, platouri argintii in care pui globuri de aceeasi culoare sau bomboane de ciocolata impachetate in folie argintie.

Alb si rosu

Foloseste o fata de masa alba si platouri rosii, peste care pui farfurii albe. Servetelele din panza rosie prinde-le cu un ornament rosu cu auriu (fluturas, bradut, crestisori care se gasesc in magazinele de decoratiuni) si asaza-le peste farfurii. Ar fi frumos ca paharele sa fie tot rosii daca nu poti folosi unele albe. Completeaza totul cu un bradut mic pus in mijlocul mesei sau un aranjament cu crengute de brad si asaza langa fiecare tacam cate o lumanarica rosie sau un sfesnic inalt, aprinse exact inainte de sosirea musafirilor.

articol in parteneriat cu euforia.tv

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking