Descoperirea Americii si a ......ciocolatei!!

Postat de doralinda72 in Cu de toate
11 Ian 2013
Descoperirea Americii si a ......ciocolatei!!

Dupa cum marturisesc iubitorii acestui produs din intreaga lume, ciocolata este cel mai ispititor dulce care exista si care are abilitatatea de a "indoi" si pe cei care au cele mai puternice vointe impotriva savurarii! Sa vedem ce zice istoria........

Pana la descoperirea Americii, ciocolata era necunoscuta in Europa. Primele informatii care exista despre cultivarea arborului de cacao, ne duc spre cararile Maiei si a celor din tribul Aztec, cca 600 de ani dupa Cristos. Fructele copacului erau valoroase si erau destinate zeilor si regilor. Cei din tribul Aztec, le transformau in praf, cu care preparau o bautura adaugand praf de ardei iute(paprika, chili) si alte condimente. Aeasta bautura era considerata ca avand puteri de vindecare.

Cand Hernando Cortes a ajuns in America in anul 1519, imparatul Modezouma i-a oferit printre altele si samburi de la pretioasa planta. Asa, cercetatorul spaniol, intorcandu-se in Spania in anul 1528, a adus cu el materia prima dar si secretele ptr pregatirea noii bauturi. De atunci, ciocolata a castigat fulgerator Europa, dar si prin cultivarea sistematica a copacului de cacao de catre sclavii diferitelor colonii, asa facandu-se cunoscut pe o suprafata cat mai mare. Repede, ciocolata a fost folosita la diferite deserturi, si cativa ani mai tarziu, fabricandu-se prima tableta de ciocolata.

La sfarsitul secolului al 19-lea, in Elvetia, s-a fabricat prima ciocolata cu lapte, poate ca ceam mai cunoscuta forma de ciocolata in intreaga lume, apoi mai tarziu, adaugandu-se migdalele, ciocolata neagra si cea alba.

Arborele de cacao are inaltimea de 6-8 metri si produce cca 20-30 fructe pe an. Aceste fructe contin samburii pretiosi  care dupa uscare iau culoarea binecunoscuta de cafea, care se ambaleaza si se transporta la fabricile ptr prelucare. Acolo se vor curata si se vor decoji, apoi macina ptr a deveni crema de cacao. Se va amesteca si cu alte ingrediente ptr a se fabrica diferite tipuri de ciocolata care mai apoi vor lua diferite forme.

fotografiile sunt de pe site-ul google.com

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking