Detergent de vase bio

Postat de ana77 in Tipsuri
27 Mar 2012
Detergent de vase bio

Detergentii pentru vase din comert contin foarte multe substante toxice una dintre aceste substante fiind nafta care este o neurotoxina.
Doresc sa va propun o alternativa simpla, ieftina si 100% naturala pe care eu am descoperit-o in urma cu mai bine de 2 ani si de atunci am facut acest detergent de foarte multe ori. Este foarte parfumat, fiind realizat din lamii si curata absolut minunat vasele noastre. Daca aveti vase foarte grase, va sfatuiesc sa le curatati inainte cu un servetel si apoi sa le lasati in apa fierbinte amestecata cu cateva linguri de detergent timp de 10 minute si apoi sa le spalati. Mai ales daca aveti copii, vi-l recomand pentru ca cei mici sint mai sensibili decit noi.

Ingrediente

- 3 lamii mari
- 400 gr apa
- 200 gr sare - 100 ml otet de mere

Spalam lamiile si le stergem bine dupa care le taiem in bucatele mici si le scoatem simburii.
Mixam la robot, cu ajutorul lamelor de otel, lamiile impreuna cu sarea si 200 de gr apa pina obtinem o crema (cam 5-6 minute la viteza maxima), dupa care amestecam crema obtinuta cu inca 200 gr de apa si 100 gr otet si punem intr-o cratita pe foc mic.
Calculam 10- 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba dupa care stingem focul si lasam detergentul sa se raceasca, iar apoi il pastram in recipiente de sticla. Si gata detergentul!
Cind spalam vasele, ori le lasam la inmuiat in apa fierbinte amestecata cu detergent, ori punem pe burete detergent si spalam vasele. Detergentul are o consistenta cremoasa.


Sursa Email

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking