Detoxifiere dupa Paste

Postat de SanatateAcasa in Bucataras eFeminin
10 Apr 2012
Detoxifiere dupa Paste

Fructe si legume din abundenta

Consumati multe fructe si legume proaspete. In starea asta, fructele si legumele sunt cele mai recomandate, deoarece contin multi nutrienti. In plus, fara a le gati, le mentineti si nivelul de apa din compozitie, care va ajuta la detoxifierea sangelui, il curata de toxine, ajuta ficatul sa il curete mai usor, hidrateaza organismul, echilibrand balanta de fluide.

Apa pastreaza elasticitatea pielii, parul, pielea vor arata mult mai bine in urma acestei diete de detoxifiere.

Fibrele din fructe si legume ajuta digestia in urma marelui ospat ce a periclitat-o un pic. Regleaza tranzitul si va va ajuta sa controlati mai usor senzatia de foame, fara a manca pana la refuz.

Vegetale, salate

Consumati multe salate, vegetale cufrunzeverzi. Au multi antioxidanti, apa, minerale importante, mai ales primavara. Alegeti: broccoli, spanac, urzici, loboda, stevie, rucola, salata verde, salata creata etc.

Gati-le intr-o maniera corecta, cat mai putin la temperaturi mari, veti vedea cum nutrientii din ele lucreaza in organismul vostru. Se vor mobiliza sa spele toate toxinele acumulate de pe urma excesului culinar de dulciuri, grasimi si bauturi.

De asemenea, o sursa buna de vitamine, minerale si antioxidanti sunt mirodeniile pe care le adaugam la mancare, ori le folosim pentru decor. Consumati deci: marar, patrunjel proaspat, busuioc, menta, salvie, rozmarin.

Le puteti adauga in salata, de exemplu, puteti pregati salata de rosii proaspete, cu busuioc, sare si piper.

Din marar puteti pregati tot felul de sosuri racoritoare si remineralizante. Patrunjelul il puteti adauga in supe, salate, dar, proaspat.

Multe lichide

O alta metoda de a scapa de toxine o reprezinta consumul de lichide. Alegeti doar: apa minerala, apa plata, ceaiuri naturale si nicidecum sucuri dulci, carbogazoase.

De asemenea, evitati pentru o perioada sa serviti din preparatele ramase pentru Paste. Adoptati o alimentatie sanatoasa. Nu consumati zahar, sare in exces ( folositi in schimb mirodenii, ierburi proaspete), cafea, semipreparate, produse de tip fast-food, conserve etc.

 

sursa foto:http://www.sxc.hu/

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking