energie pentru intreaga zi!

Postat de andreea_angelo in Alimente
4 Dec 2012
energie pentru intreaga zi!

Micul dejun este considerat,pe buna dreptate,cea mai importanta masa a zilei,pentru ca asigura ''combustibilul''necesar pentru a trece cu bine de toate provocarile zilei.De aceea,trebuie sa ii alocam suficient timp si sa incercam sa nu sarim peste el.Iata cateva informatii despre ingrediente mai vechi sau mai noi care alcatuiesc mic dejunurile noastre tipice - si care sunt bune si in post.

  • Fulgii de porumb,in combinatie cu lapte(de vaca sau de soia),nuci si fructe,sunt considerati drept una dintre cele mai sanatoase si hranitoare variante de mic dejun.Ei contin numeroase vitamine si minerale,printre care si fierul,responsabil pentru producerea de celule rosii si pentru buna functiune a creierului.
  • Musli a fost inventat la inceputul secolului trecut de catre un medic elvetian pentru pacientii sai;este un amestec de cereale,fructe uscate,nuci,alune migdale si seminte(in diverse variatii),bogat in fibre,esentiale pentru o buna digestie.Cuvantul musli este un diminutiv de la germanul ''mues'',care inseamna piure sau pasta.
  • Laptele de soia are un continut de calciu asemanator cu cel al laptelui de origine animala,insa nu contine cazeina,grasimi animale sau lactoza,fiind  recomandat,asadar,si celor cu asemenea intolerante.Laptele de soia contine o proteina recomandata in prevenirea maladiilor cardiovasculare.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking