Fă o plimbare în Malta și bucură-te de deliciile tradiționale

Postat de Bucataras in Bucataras hai hui
21 Mai 2018
Fă o plimbare în Malta și bucură-te de deliciile tradiționale

Dacă-ți plac destinațiile care abundă în preparate din bucătăria internațională, sau ești acel călător care vrea să testeze cât mai multe din deliciile tradiționale locale, Malta e locul următoarei tale vacanțe. Pentru că are de toate, atât când vine vorba de locuri de vizitat, cât și atunci când e vremea mesei sau a gustărilor dulci.

 

Pentru o vacanță de șapte nopti, cu mic dejun la Hotel Santana 4*, transport cu avionul, cu bagaj de cală 20 kg si de mana 10 kg, costă de la 399 de euro/ persoană, sau de la 505 euro/persoana la Hotel Dolmen 4*, cu mic dejun, pentru plecările din 28 iunie, 5, 12, 19  si 26 iulie, a declarat Mark Neville Farrugia, managerul agenției Malta Travel.

 

Amestecul de cultură arabă, britanică și italiană, care îi conferă Maltei acel ceva unic în lume, și-a pus amprenta nu doar pe construcții, pe limba locuitorilor din arhipelag și pe istorie, ci și pe bucătăria Insulei de Miere. Mâncarea tradițională este rustică și extrem de variată, indiferent de anotimp, însă, pentru că vorbim despre o țară înconjurată de apele Mării Mediterane, peștele și fructele de mare se găsesc din abundență în meniurile tuturor restaurantelor și mai ales ale celor din zona pieței de pește din satul Marsaxlokk, aflat în Sud-Estul Maltei.

Peste tot în Malta pot fi găsite feluri de mâncare precum "lampuki pie" (plăcintă cu pește), "rabbit stew" (tocană de iepure), "bragioli" (rulouri din carne de vită), "kapunata" (sau zacuscă, cu roșii, ardei și usturoi, care merge foarte bine cu peștele la grătar), "hobz biz-zejt" (pâine unsă cu ulei de măsline, frecată cu roșii coapte și umplută cu un amestec de ton, ceapă, usturoi, roșii și capere,  "pastizzi" (preparat din aluat de patiserie împachetat sub forma unei scoici, umplut cu ricotta, cu cremă de mazăre etc.), "aljotta" (supă de pește cu usturoi, roșii și orez), "cannoli" (un tub crocant din aluat de patiserie prăjit și umplut cu ricotta), "semi-freddo" (un amestec spumos de înghețată, fructe confiate și smântână) și "helwa tat-tor" (un amestec de zahăr și migdale zdrobite și întregi).

La sărbători, se servesc biscuiți de diverse forme, cu glazură și umplutură de migdale, numiți "figolli".

 

Plimbare, plajă și cină în satul pescăresc Marsaxlokk 

În prima zi petrecută în Malta, trebuie să te bucuri de relaxare ṣi de o perspectivă generală asupra insulei. ”În această idee petrecem timpul traversȃnd insula principală din Nord spre Sud, făcȃnd mai multe popasuri. Turiștii pot face fotografii la Popeye Village, la platoul de filmare unde a fost realizat musicalul „Popeye”, în 1980, apoi vor avea ocazia să se relaxeze pe cea mai frumoasă plajă naturală din Malta, Golden Bay, așa că nu trebuie să uite costumele de baie ṣi crema de protecție solară!”, susține Mark Neville Farrugia, directorul Malta Travel. 

După scăldatul în mare sau taifas la terasă, pe turiști îi aṣteaptă cel mai vechi ṣi vestit sat pescaresc din sudul Maltei. Cu o istorie de două milenii, cȃnd bărcile fenicienilor au acostat aici, dar cu legături chiar ṣi cu istoria Romȃniei, Marsaxlokk are o atmosferă aparte: portul este populat de bărci colorate, decorate cu însemne păgȃne ṣi simboluri creṣtine, iar satul conservă perfect farmecul trecutului. Aici, la malul mării, un restaurant cu specific pescăresc este cel mai bun loc pentru a încheia o zi de plimbare, cu o abundență de preparate din peṣte, specifice insulei. 

 

Palatul Naxxar, Satul Meṣteṣugarilor ṣi Hanul din Mgarr

Aceasta este o altă excursie care îți poate oferi locuri minunate de explorat, tradiții și delicii. ”Vizităm Palazzo Parisio din Naxxar, o adevărată bijuterie, cu grădini fermecătoare ṣi saloane splendide, amenajate astfel încȃt să arate în ce condiții trăia o familie nobilă malteză. Următoarea oprire, Ta Qali este Satul Mesteṣugarilor, unde putem să vedem cum meṣteri artizani făuresc obiecte din sticlă, de o eleganță deosebită, metale prețioase, sau ceramică, de unde sigur veți putea alege un cadou sau suvenir potrivit, iar Mgarr, un sat tipic maltez este următoarea oprire, care, după ce ne duce prin istorie, ne ajută să înțelegem ṣi cele mai ascunse taine ale bucătăriei insulei, în cadrul unui festin culinar”, a mai spus reprezentantul malta.ro

 

Str. Pitar Mos nr. 29, sector 1, Bucuresti

Mobil: 0722.626.903

E-mail: [email protected]

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking