Festivalul cruzimii - cel mai socant festival culinar din lume

Postat de Bucataras in Cu de toate
23 Iun 2015
Festivalul cruzimii - cel mai socant festival culinar din lume

In fiecare an, chinezii sarbatoresc solstitiul de vara printr-un festival culinar care raspandeste revolta in restul lumii. Motivul: mancarea traditionala care se serveste aici este preparata din carnea de caine.

Pentru europeni sau americani, imaginile sunt de-a dreptul socante, iar organizatii pentru protectia animalelor din toate tarile incearca constant sa opreasca aceasta manifestare considerata barbara.

Anul acesta, 10.000 de caini ar fi fost ucisi pentru a fi gatiti. Si, chiar daca pentru noi imaginile sunt socante, Festivalul carnii de caine din Yulin este foarte popular in China. 

Activistii pentru drepturile animalelor spun ca patrupedele sunt omorate cu multa cruzime si o petitie online a strans peste 3,8 milioane de semnaturi pentru ca autoritatile chineze sa interzica festivalul. De asemenea, mai multe vedete de talie mondiala si-au manifestat revolta si au facut la randul lor presiuni pentru anularea festivalului din acest an. 

Daca in unii ani presiunile din afara au avut efect si autoritatile sa chineze au interzis festivalul, anul acesta nu s-a intamplat asa. 

In acelasi timp, chinezii care iau parte la festival spun ca si vesticii omoara zilnic sute de mii de animale in abatoare, dar lumea nu se revolta la fel, ceea ce in opinia lor e o dovada de ipocrizie. Ei mai spun ca unele popare nu consuma carne de porc, dar nu ii vedem pe musulmani facand petitii si manifestatii pentru oprirea consumului de carne de porc in Occident. 

Consumul de carne de caine face parte din cultura chinezeasca si este un obicei cu o vechime de 400-500 de ani.

Sursa foto: telegraph.co.uk
Sursa articol: dailymail.co.uk, bbc.com, cnn.com

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking