Food Saver - Cea mai buna metoda de conservare a legumelor si fructelor pentru sezonul rece

Postat de Bucataras in Ustensile de bucatarie
11 Sep 2019
Food Saver - Cea mai buna metoda de conservare a legumelor si fructelor pentru sezonul rece

Cea mai generoasa perioada in fructe si legume este fara indoiala, sfarsitul verii si inceputul toamnei cand bogatia de vegetale ne imbie prin culoare si gust.

Fie ca vorbim de ardei, rosii, vinete, fie ca ne aprovizionam pentru sezonul rece cu fructe minune, un lucru este cert si anume ca ne-am dori sa le avem pe masa tot timpul anului.

Cu siguranta, mamele si bunicile au pregatit deja savuroasa zacusca de vinete sau cu ghebe, au copt ardeii, au pregatit zarzavatul si au adunat catina cea plina de vitamina C, numai buna pentru perioada rece.

Deseori apar intrebarile Cum conserv patrunjelul verde? sau Cum pastram ardeii copti peste iarna? sau Pot congela porumbul dulce?


Din fericire, exista metode prin care putem pastra savoarea si nutrientii din alimente, iar dintre cele mai cunoscute, congelarea, conservarea la borcane si deshidratarea sunt cele mai practicate.

De departe cea mai simpla si la indemana metoda clasica, ramane congelarea, insa trebuie sa asigurati ca procesul de congelare este unul corect si reusit

Deseori alimentele congelate imprumuta mirosuri, mai ales daca exista si verdeata in congelator, iar acest lucru poate fi evitat foarte usor.

 Esti curios cum? Afla mai jos!

Cea mai eficienta modalitate pentru congelarea fructelor si legumelor o reprezinta vidarea acestora.

Pentru acest lucru ai nevoie de un aparat de vidat bun si puternic.

Recomandarea noastra este sa alegi unul de la Food Saver. Sunt disponibile multe aparate care iti usureaza munca in bucatarie, cat si pungi pentru vidat potrivite acestora. 

Dintre avantajele vidarii cu Food Saver, mentionam cateva:

- păstrezi prospeţimea alimentelor de până la 5 ori mai mult timp faţă de metodele tradiţionale de conservare.

- elimini riscul ca alimentele congelate sa imprumute mirosuri.

- economisesti spatiu de depozitare in congelator

- te bucuri de alimente de sezon sau specialități - păstrezi mai mult timp prospețimea alimentelor foarte perisabile sau rar folosite

- controlezi porțiile pentru regimuri - ambalezi în vid porții rezonabile și notezi caloriile și/sau gramele de grăsimi pe pungă

Astfel te vei bucura de toate ingredientele sanatoase si bune tot timpul anului.

Iar daca te-am convins sa alegi un aparat de vidat, iata cateva recomandari video menite sa iti vina in ajutor:

 Cum sa videzi amestec de legume pentru iarna


Cum sa videzi fasole verde


Cum sa videzi porumb dulce

 

Daca ai si tu retete proprii pentru conserve de iarna, nu ezita sa le impartasesti cu noi!

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking