Fotoreportaj bucataras.ro: Parada de Sf. Patrick din Dublin in 20 randuri si 20 poze

Postat de Cristi_Roman in Bucataras hai hui
19 Mar 2012
Fotoreportaj bucataras.ro: Parada de Sf. Patrick din Dublin in 20 randuri si 20 poze

500.000 de oameni au participat sambata la pranz in centrul Dublinului la cea mai mare parada de Sfantul Patrick organizata in lume. Firesc, fiindca ziua de 17 martie este Ziua Nationala a Irlandei, ziua ocrotitorului Irlandei, Sfantul Patrick.

In fiecare an exista o alta tema a paradei. Fiindca in 2012 Dublinul este “City of Science (Orasul Stiintei)” in Europa, tema s-a numit “Cum? Ce? De ce” si a cautat sa raspunda la diferite intrebari puse de copii, precum: “Daca Pamantul este rotund noi de ce nu cadem?” sau “De ce visam?”.

Un culoar special de defilare pentru trupe de artisti, copii artisti si formatii de muzica a fost creat pe distanta a cativa kilometri in centrul orasului, iar pe margine sutele de mii de spectatori (peste 200.000 au venit special din afara Irlandei) au asistat la spectacolul plin de culoare, arta, muzica si sunet. Printre artistii de parada s-au numarat formatii artistice venite de la zeci de licee din SUA, Anglia, Rusia sau Canada.

Spre seara petrecerea s-a dezlantuit in miile de puburi din oras, cu un singur inconvenient: coada mare pentru a pune mana pe un pretios pahar rece de Guinness.

Mai dati-mi un alt exemplu de tara din lumea asta in care zeci si sute de mii de turisti straini vin special de la departare pentru a sarbatori ziua acelei tari” – turist canadian venit special in Dublin.

Orice om prezent aici, indiferent de rasa sau etnie, se poate simti irlandez pentru cateva ore” – turista americana.

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking