Fructul dragonului

Postat de robert_badica in Fructe
19 Iul 2014
Fructul dragonului

Pitaya are fructul de culoare rosie inchisa, dar sunt si varietati de culoare roz sau galben. Pielea fructului este acoperita de solzi si de o crusta subtire iar miezul fructului are o culoare alba sau rosie, si un gust dulce.

Fructele dragon originare din America de Sud, au fost aduse si cultivate in Vietnam pentru a fi servite la mesele familiilor regale foarte bogate. Azi se cultiva in Tailanda, Israel, Sri Lanka, Malaezia, Texas, Mexic, Argentina si Peru. De fapt se cultiva in regiunile tropicale din intreaga lume. Foarte multe ferme de pitaya sunt ecologice.


Plantele ajung pana la dimensiuni de 6 metri in inaltime. Infloresc doar in regiuni calde si unde ploua frecvent. Daca nu ploua au nevoie de irigatie. Daca vremea se raceste plantele mor. Florile de pitaya infloresc, intr-o singura noapte. Atunci are loc polenizarea pentru a permite formarea fructelor. In momentul infloritul se umple atmosfera cu un parfum foarte placut.

Fructele dragon se taie in doua jumatati si se scoate miezul afara. Gustul este foarte racoritoar si dulce. Fructele Dragon sunt foarte bune refrigerate si pot servi ca ingrediente pentru sucuri, salate si gemuri. Daca sunt stoarse si se adauga alcool se obtine o bautura deliciosa.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking