Ghimbirul - un condiment pentru ceaiuri, dulciuri si retete sarate

Postat de Adinuta in Condimente
4 Dec 2011
Ghimbirul - un condiment pentru ceaiuri, dulciuri si retete sarate

Ghimbirul este unul dintre cele mai rafinate condimente ce pot da o cu totul alta nota unei retete banale. Cald insa plin de prospetime, versatil dar distinct, dulceag, dar usor picant, merge de minune in deserturi dar si mancaruri sarate din lumea intreaga.

Se potriveste foarte bine si cu alte ingrediente cum ar fi coriandrul si chimenul, usturoiul, turmenicul si mustarul, dar si cu scortisoara si cuisoarele in retete dulci. Incearca-l in prajituri si biscuiti, painici, salate de fructe si fructe coapte, budinci, compoturi, gemuri si bauturi, peste, tofu, cu morcovi, dovleac si cartofi dulci.

Ceai de ghimbir

Dupa ce iei masa, o cana cu ceai de ghimbir te poate incalzi, dar te ajuta si la digestie. Ceaiul de ghimbir este util si atunci cand ai stari de greata.

Variante de ghimbir

Ghimbirul cristalizat

Este facut prin fierberea in sirop de zahar, apoi este uscat si trecut prin zahar pudra. Este un rafat perfect dupa masa, in special servit cu crema de ciocolata. Merge la fel de bine in salata de fructe.

Pudra de radacina de ghimbir

Acest praf deschis la culoare este facut din radacina de ghimbir uscata si macinata. Este usor de folosit la copturi si mancaruri, dar poate fi presarat si in ceaiuri, peste legume coapte sau sasuri dulci.

Radacina intreaga de ghimbir (proaspata sau uscata)

Are o culoare deschisa la culoare si aspectul unui ciot noduros. De fapt nu este chiar o radacina, ci un rizom. Ghimbirul proaspat este o incantare, insa nu rezista foarte mult timp, de aceea multi opteaza pentru radacina uscata.

Cum se face berea din ghimbir?

Cel mai des intalnit ghimbir comercial este facut din extras de ghimbir si apa carbogazoasa. O poti prepara acasa folosind zahar, drojdie, ghimbir ras si apa. Amesteci aceste ingrediente si le tii la macerat intr-o sticla inchisa tinuta intr-un loc caldut. Berea de ghimbir este originara din secolul 19, Anglia, cxand proprietarii tavernelor aveau containere mici cu ghimbir la indemana in cazul in care clientii voiau sa adauge ghimbir in bere.

Foto: greenparenthood.com

Citeste si:

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking