Gustarile ideale de luat la drum

Postat de Bucataras in Cu de toate
4 Oct 2016
Gustarile ideale de luat la drum

Plecarile in vacante sau weekendurile la iarba verde presupun sa fim tot timpul in miscare. Din aceasta cauza, se intampla destul de des sa nu mai respectam sfaturile privind alimentatia sanatoasa si sa nu consumam cele 5 portii zilnice recomandate de legume si fructe.      

Rezultatul? Probleme de tranzit, senzatia de greu in stomac, o stare generala proasta, lipsa de concentrare. Exista metode simple prin care sa-i asiguram organismului, chiar si in timpul calatoriei, valorile nutritive necesare, fara o pregatire speciala.      

Legume si fructe in calatorie?     

Multe persoane ar putea spune ca nu sunt practice. Dar, de fapt, nu trebuie decat sa alegem legumele si fructele care nu sunt foarte zemoase (cum ar fi merele, bananele sau prunele), sa le spalam, sa le feliem si sa le punem in niste caserole alimentare.    

Fiecare pasager poate avea fructul sau leguma preferata. Daca dorim sa pastram igiena la drum, dar nu vrem sa renuntam la fructe si legume, o alternativa buna pentru produsele proaspete o reprezinta sucurile 100% si mousse-urile.    

Acesta este un mod comod de a ne asigura o gustare de fructe si legume, datorita careia organismul va primi o portie de vitamine si substante minerale chiar si atunci cand suntem plecati.    

   

Gust delicios intr-un ambalaj mic    

La drum, cel mai important este sa ne simtim confortabil. Sucurile si mousse-urile in ambalaj individual: sticle de capacitati diferite, cutii, plicuri, au fost gandite pentru a le putea lua cu noi la serviciu, la scoala sau in calatorie. Sucurile si mousse-urile astfel ambalate sunt practice si ocupa putin loc. Varietatea de sortimente ofera garantia ca fiecare va gasi gustul preferat, iar usurinta cu care pot fi servite va face ca nimeni, nici macar copiii mici, sa nu aiba probleme in a le consuma.     

Nu te lasa doborat de oboseala    

O calatorie mai lunga provoaca oboseala si senzatia ca ne lipseste energia. Intr-o astfel de situatie, ar trebui sa consumam sucuri si mousse-uri care au continut mare de substante nutritive – vitamine si compusi minerali. Un suc sau un mousse ne vor asigura un plus de energie si vor reprezenta gustarea ideala pana la urmatoarea masa.    

Mizează pe gustarile delicioase    

Gustarile cel mai frecvent cumparate, precum gogosile sau batoanele de ciocolata, nu sunt cele mai sanatoase alegeri alimentare. Alternativa este data de sucurile si mousse-urile care au aceleasi proprietati ca si fructele si legumele proaspete. Avantajul acestui tip de gustare este ca, datorita procesului de pasteurizare, care le prelungeste perioada de valabilitate, nu trebuie tinute neaparat la frigider.   Pasteurizarea este o metoda naturala, folosita de generatii in obtinerea conservelor de casa, precum gemurile sau sucurile. Aceasta consta in aducerea produsului la o temperatura ridicata pentru ca microorganismele daunatoare sanatatii sa nu se mai poata dezvolta. Rezultatul este zero conservanti si pastrarea gustului si a valorilor nutritive. Sucurile si mousse-urile din legume si fructe sunt vitamine intr-o forma comoda si atragatoare.    

Calatoria – alte recomandari    

O calatorie de durata inseamna, de cele mai multe ori, ca stam in aceeasi pozitie timp de mai multe ore. Pentru a preveni efectele neplacute ale acesteia, precum crampele musculare, durerile de spate, ochii obositi, ar trebui sa ne oprim dupa fiecare cateva zeci de minute pentru a ne intinde picioarele, a permite ochilor sa se odihneasca si a lua putin aer proaspat.  

O astfel de pauza scurta este momentul propice pentru a bea un suc sau a consuma mousse-ul preferat. Aceasta gustare nu dureaza mult si, datorita ambalajelor istete, riscul de patare a hainelor este redus la minim. In timpul calatoriei, copiii se plang adesea de plictiseala. Cartile de colorat sau cele interactive si jucariile educative sunt foarte bune pentru a-i distra. Alte modalitati de a-i tine ocupati in timpul unei calatorii mai lungi le reprezinta cantecele sau jocurile de asociere. Pentru copiii mai mari, foarte interesante vor fi jocurile si desenele urmarite, de exemplu, pe tableta.    

Cateva gustari din legume, sucurile si mousse-urile preferate, ambalate individual pentru fiecare pasager si buna dispozitie – iata reteta unei calatorii reusite, chiar daca este una de durata.    

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking