Hemoroizii, o problema care nu tine doar de varsta

Postat de Bucataras in Cu de toate
28 Sep 2018
Hemoroizii, o problema care nu tine doar de varsta

Exista probleme despre care ne ferim sa vorbim chiar si cu cei care ne sunt foarte apropiati, iar hemoroizii intra clar in aceasta categorie. Jumatate dintre persoanele de peste 50 de ani se confrunta sau se vor confrunta cel putin o data in viata cu aceasta problema, inaintarea in varsta fiind de altfel principala cauza a aparitiei lor. Asta nu inseamna insa ca persoanele tinere sunt ferite de aceasta problema, mai ales cele care au un stil de viata sedentar.

Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii sunt dilatatii venoase la nivelul canalului anal, care provoaca durere, mancărime, senzatie de arsura si sangerari. Exista doua tipuri de hemoroizi: hemoroizi interni, care in general nu cauzeaza durere, ci doar sangerari, si hemoroizi externi, care sunt durerosi si care pot sangera.

Care sunt cauzele aparitiei hemoroizilor?

Principalul factor care duce la aparitia hemoroizilor este presiunea indelungata asupra zonei anale, spre exemplu in timpul sarcinii, atunci cand ridicam frecvent greutati mari sau daca suntem constipati. Printre cauzele care pot provoca sau agrava hemoroizii se mai numara dieta scazuta in fibre, statul mult timp pe scaun, obezitatea, mostenirea genetica si inaintarea in varsta.

Ce putem face?

  • Sa includem in dieta noastra mai multe fibre, fructe, legume si cereale integrale. Si, bineinteles, sa avem grija sa bem suficienta apa.
  •  Sa evitam pe cat posibil alimentele procesate, picante, condimentate, care ne pot provoca indigestie sau care ne baloneaza.
  • Sa nu ridicam greutati si sa ne ridicam din cand in cand de pe scaun.
  • Sa nu amanam sa mergem la baie intrucat constipatia este una dintre cauzele aparitiei sau agravarii hemoroizilor.

Asocierea ideala in boala hemoroidala

Odata aparuti hemoroizii, grija noastra este sa tinem sub control simptomatologia – inflamatie, durere, sangerari. Simptomele apar cel mai adesea dupa defecatie. Cu cat bolul fecal are o consistenta mai dura, cu atat eliminarea este mai dificila, iar simptomele mai intense. Astfel, principala noastra grja este sa mentinem o consistenta a fecalelor care sa nu ne provoace durere, dar in acelasi timp sa avem scaun zilnic, evitand astfel constipatia.

Pentru tratamentul constipatiei, putem folosi Laxit med. Are efect in maxim 24 de ore de la administrare, Actioneaza natural, fiziologic, prin inmuierea bolului fecal si nu irita mucoasa digestiva. Poate fi administrat in orice lichid fara sa ii afecteze gustul si nu irita mucoasa digestiva. Laxid med nu da dependenta si poate fi administrat atat copiilor, incepand cu 6 luni, cat si femeilor insarcinate sau care alapteaza.

Pentru ameliorarea durerii, mancarimii si disconfortului cauzate de hemoroizi, putem utiliza Proctoliz med, crema antihemoroidala, pe baza de acid hialuronic, extracte standardizate si purificate de Hamamelis virginiana, Ruscus aculeatus, Imortela, Aloe Vera si ulei de migdale. Proctoliz med actioneaza strict la nivel local, inca de la prima aplicare, formeaza o pelicula protectoare, calmand durerea, oprind sangerarea si accelerand vindecarea. In plus, este sigur in timpul sarcinii si alaptarii si este recomandat inclusiv copiilor, incepand cu varsta de 2 ani.

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking