Iată cum poți scăpa de mucegai pentru totdeauna! O metodă atât de simplă și la îndemâna oricui!

Postat de gaby_d in Cu de toate
21 Mai 2018

Mucegaiul este de fapt o ciupercă ce poate apărea în locurile umede şi întunecate din casa ta, fiind de foarte multe ori extrem de dificil de înlăturat.

Sunt sigur că foarte mulţi vă confruntaţi cu aceste probleme şi de cele mai multe ori apelaţi la soluţii chimice, destul de periculoase, soluţii care pe lângă faptul că vă vor face rău sănătăţii, nici nu vor rezolva problema.

În cazul care vreţi să scăpaţi definitiv de mucegai şi nu mai vreţi să utilizaţi produse chimice, va invit să descoperiţi mai jos cea mai eficientă metodă naturală de îndepărtare a mucegaiului!

Veţi avea nevoie de:

– 100 de ml de oţet de mere

– 100 de ml de apă

– 10 ml de apă oxigenata

– Zeama de la o lămâie

– 2 linguri de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Amestecaţi toate ingredientele într-un vas, apoi adăugaţi-le într-un recipient de pulverizat.

Înainte de a începe procedura, aveţi grijă să deschideţi gemurile, asta pentru a circula aerul.

Pentru a scăpa de mucegai, nu trebuie decât să pulveriszaţi din abundenţă acest amestec peste zonele cuprinse de mucegai. Lăsaţi să acţioneze aproximativ 3-4 ore, după care, cu ajutorul unei cârpe, puteţi freca pentru a îndepărta mucegaiul.

Procedând în acest mod, veţi scăpa de mucegai de la prima aplicare!

Mucegaiurile care se dezvoltă în locuinţe, din cauza umezelii, pot provoca alergii, afecţiuni respiratorii, astm, dureri de cap şi chiar depresie. Există însă metode cu ajutorul cărora puteţi preveni sau îndepărta această ciupercă periculoasă.

Prezenţa sporilor de mucegai în casă generează mai multe probleme de sănătate. Cel mai frecvent întâlnite sunt reacţiile alergice şi iritaţiile, care apar ca urmare a inhalării sporilor ori a atingerii suprafeţelor contaminate. Reacţiile alergice se pot manifesta sub forma rinitei alergice: strănut, secreţii nazale, ochi roşii şi iritaţii ale pielii. Severitatea simptomelor depinde de gradul de expunere la spori şi de sensibilitatea fiecărui organism în parte.

Mucegaiurile pot fi, de asemenea, şi o cauză a apariţiei sau agravării astmului. Există o teorie potrivit căreia frecvenţa tot mai mare a acestei afecţiuni respiratorii este consecinţa tendinţei oamenilor de a petrece mult timp în spaţii închise. Totodată, şi sinuzita fungică poate fi o altă consecinţă a inhalării sporilor de mucegai din casă. Un studiu efectuat de medicii de la Clinica Mayo din SUA arăta 96% din persoanele cu sinuzită cronică au această formă a bolii, iar una dintre cauzele incriminate este expunerea la mucegaiurile din mediul înconjurător, scrie adevarul.ro.

Unele mucegaiuri eliberează toxine care afectează sistemul nervos. Ele pot produce dureri de cap, dificultăţi de concentrare şi chiar depresie. Mai mult, în unele cazuri, inhalarea sporilor de mucegai a fost asociată cu oboseala şi cu apariţia problemelor de memorie.

De asemenea, expunerea îndelungată la micotoxinele sintetizate de unele mucegaiuri poate duce la probleme articulare şi musculare, tulburări neurocognitive, probleme de vedere şi boli gastrointestinale şi renale.

Dacă ai un sistem imunitar puternic, tusea şi strănutul te pot ajuta să depistezi dacă în una dintre încăperile casei există mucegai. În schimb, dacă sistemul tău imunitar este slăbit, organismul tău nu va fi în stare să facă faţă sporilor de mucegai, care se pot dezvolta în ţesutul pulmonar cauzând inflamarea acestora şi chiar moartea, potrivit acasa.ro.

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking