Idei de pregatire a legumelor

Postat de Irina in Tehnici
18 Oct 2009
Idei de pregatire a legumelor

Cu siguranta, toti am auzit de cele cinci legume pe care trebuie sa le consumam zilnic, de vitaminele, mineralele si alte substante pe care le contin, cu rol in buna functionare a organismului.
Dar cum iti convingi copiii ca trebuie sa le consume? Iata, aici, cateva idei despre cum le putem introduce in alimentatia lor:

 

 

1. In stare cruda, sub forma de bastonase sau in salate. Pregatiti un platou cu rosii, castraveti, morcovi, ardei grasi si puneti alaturi un bol, doua cu sosurile preferate.

2. In stare cruda, sub forma de sucuri. Puteti face combinatii de fructe si legume pe care sa le stoarceti si sa le serviti copiilor.

3. Supe creme de legume sau piure de legume. Cartofii, morcovii, conopida, broccoli, dovlecel in orice combinatie se pot transforma intr-o supa crema delicioasa si frumos colorata. De asemenea piureurile de legume. 

4. Legume sote. Puneti putin ulei de masline intr-o tigaie incinsa, adaugati legumele, condimentati dupa preferinta si amestecati mereu.

5. Sosuri din legume. Pot fi facute cu rosii, ardei, ceapa,ciuperci si se pot servi impreuna cu paste, carne de pui, peste, etc.

6. Omleta cu legume sau chiar tortilla. Sunt cateva legume ce se preteaza la aceste combinatii mai ales daca adaugam si putina branza rasa- rosii, cartofi, ciuperci, ardei gras.

7. Legume fripte. Legumele capata un gust mai intens daca sunt fripte, devenind mai dulci si mai agreate de copii. Taiati bastonase din cartofi, morcovi, ardei gras rosu sau galben sau orice alta leguma va vine in minte, condimentati-le si ungeti-le cu ulei de masline sau unt si puneti-le la cuptor.

8. Sufleuri de legume. Puneti putin unt intr-o tigaie, adaugati leguma (morcovi, spanac, broccoli, dovlecei) pana se inmoaie. Apoi amestecati cu sos bechamel, oua si branza rasa si introduceti la cuptor.

9. Legume rase in carnea tocata. Chiftelutele, ruladele cu carne, lasagna sunt mult mai gustoase daca adaugam si cateva legume rase. Morcovii, ciupercile, dovleceii, ceapa se potrivesc foarte bine aici.

10. Tocanitele, ghiveciurile- ce ar fi ele fara legume, nu?

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking