In cautarea timpului pierdut

Postat de Mutulica in Cu de toate
18 Mai 2019
In cautarea timpului pierdut

Va marturisesc ca atunci cand ma intalnesc cu vechi cunostinte uneori ma uit cam lung pentru ca  mintea sau poate sufletul meu refuza sa schimbe imaginea superba din tinerete cu ce vad acum in fata ochilor.  

Cand e vorba de cineva cu unul sau mai multi copii pun uzura pe seama statutului deloc usor de parinte intr-o lume nebuna.Si va rog sa ma credeti ca nu m-ar deranja sa ma fi trecut si eu ca uzatii ce au astazi nu numai nepoti ci si infatisare de bunici usor decrepiti.

Dar ma imbolnavesc uneori si chiar in acest moment ma doare fierea pentru ca am vazut o  frumoasa din tineretea mea care m-a apostrofat : - Ce te uiti , uite ca am chelit si eu!?! Nu observasem acest lucru si nici nu aveam de gand , eu fiind interesat sa ma bucur de frumoasa imagine in miscare a unei mame cu fiica sa de mana...

Am prins generatiile formate in perioada interbelica. Alta rasa , sau alte timpuri?

Femeile educate in acea perioada refuzau sa isi arate varsta.Se trezeau mai devreme doar pentru a nu oferi sotului o infatisare ponosita. Un batran mi-a marturisit ca nu a stiut multa vreme ca sotia sa nu are parul ondulat natural deoarece nu a vazut-o niciodata cu bigudiurile pe cap desi nu avea bani sa mearga la coafor! Si mai mult de atat , am cunoscut doi batranei care inca isi vorbeau folosind formulele de politete dupa probabil o jumatate de secol petrecuta impreuna!!!

Ce scortosi , ar spune cei care se trag de sireturi cu oricine!…Si nu vreau sa cadeti in capcana idealizarii unui trecut deloc roz!

Poate ca nu doar eu am pierdut timpul ci intreaga noastra societate care a mers pe un drum gresit! Batraneii aia , multi dintre ei cu doar cateva clase absolvite , aveau o educatie incomparabil mai buna , mai sanatoasa si mai solida chiar si decat multi dintre masteranzii si doctoranzii nostri , caci o comparatie intre cei din generatiile de atunci si cele de astazi facuta pe baza analizarii celor cu acelasi nivel al studiilor ne-ar umple de ridicol.

Numai daca va interesati cine erau cei care predau in universitatile de atunci si  va puteti face o idee despre cat de mare este prapastia intre dansii si noi…

 

Foto

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking