Interesant in Financiarul: Carrefour schimba strategia

Postat de Bucataras in Bucataras in oras
29 Aug 2010
Interesant in Financiarul: Carrefour schimba strategia

 In urma cu 47 de ani, Carrefour inventa conceptul de hipermarket, o combinatie intre supermarket si un magazin general. Dupa jumatate de secol de la aparitie, hipermarketul a suferit doar modificari nesemnificative. Criza financiara a dus la scaderea drastica a consumului atat la alimente, cat si la bunurile de folosinta indelungata, astfel ca pierderile hipermarketurilor sunt substantiale. Principalele piete ale Carrefour, Franta, Spania, Italia si Belgia, au adus jumatatedin vanzarile companiei de anul trecut, vanzarile totale ridicandu-se la 96 de miliarde de euro, potrivit  „Wall Street Journal”.

La inceputul anului trecut, grupul a inchis deja 17 magazine in Italia si Belgia. Cel mai mare hipermarket Carrefour din Europa, aflat langa Toulouse, se intindea inutil pe o suprafata de 24.500 de metri patrati, astfel ca s-a decis inchirierea a 6.410 metri patrati.

Aceste hipermarketuri imense nu sunt adaptate la demografia in schimbare a Europei, populatia imbatranita si rata de ocupare a femeilor care este in crestere ii fac pe consumatori sa prefere supermarketurile din apropierea locuintei, hipermarketuri le fiind plasate, de obicei, in afara orasului.

In noua etapa, hipermarketurile trebuie sa tina seama si de faptul ca familiile nu mai fac multi copii sau ii fac tot mai tarziu in viata, astfel ca gospodariile au devenit mai putin dependente de excursiile saptamanale la hipermarket, care a fost construit pe ideea de a usura viata familiilor.

sursa www.financiarul.com

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking