Interviu cu prof. dr. Scorei: "Stevia, ingredientul de bază al Green Sugar, este o plantă miraculoasă!"

Postat de Bucataras in Bucataras FoodPR
18 Iun 2015
Interviu cu prof. dr. Scorei: "Stevia, ingredientul de bază al Green Sugar, este o plantă miraculoasă!"

După discuția purtată cu doamna farmacist primar Olguța Giurgea despre Green Sugar (citeste AICI), am stat de vorba si cu domnul profesor doctor Romulus Ioan Scorei, considera "părintele Green Sugar"

- Cum s-a “născut” îndulcitorul natural Green Sugar?
- Compania Laboratoarele Remedia m-a invitat să particip la crearea acestui produs, pe bază de extract de Stevia Rebaudiana, printr-un contract de cercetare. După mai multe experimente și încercări, am reușit să producem împreuna acest “dulce-sănătos”, care este Green Sugar.

- De ce este considerată Stevia Rebaudiana - o plantă “miracol"?
- Stevia este o plantă de aproximativ 300 de ori mai dulce decât zahărul, cunoscută de sute de ani. Reglează nivelul zahărului în sange (glicemia),  scade pofta de dulciuri și potolește senzația acută de foame, de asemenea scade oboseala mentală și fizică, armonizează digestia, reglează presiunea sângelui. Date științifice recente arată că indivizii care consumă Stevia în loc de zahăr au o durată de viață mai mare. Iată de ce poate fi considerată o plantă miraculoasă!

- Ați participat anul trecut la “6th World Convention on Stevia” cu o prezentare a produsului Green Sugar. Care au fost reacțiile? 
- Excelente! Au fost multe întrebări referitoare la efectul consumului de Stevia asupra longevității. Astfel că la conferința din 2015 voi participa din nou cu o prezentare despre Green Sugar pe tema rolului acestuia în creșterea longevității - "Boron & Stevia (Green Sugar®): Their Role in Longevity". La întoarcere, voi prezenta rezultatele și în România. Dovada că e un produs de succes: o companie din Germania va prelua produsul pentru piața lor! 

- La ce riscuri ne expune consumul zahărului în exces?
- Atacuri ischemice, obezitate și diabet! Și nu în ultimul rând, cancer!

- Ați văzut, probabil, rețetele noastre pe bază de Green Sugar. Care ar fi preferata dvs.?
- Mie îmi plac foarte mult prăjiturile cu fructe (tarte sau torturi) și aș încheia, parafrazând o reclamă veche, dar extrem de cunoscută acum 30 de ani: nicio masă fără …. Green Sugar!

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking