Interviuri noi Bucataras - Catalina (Caty)

Postat de Bucataras in Bucatarasii
23 Feb 2024
Interviuri noi Bucataras - Catalina (Caty)

Dragii mei, cu multa bucurie si entuziasm, va invit sa o cunoastem mai bine pe Caty, bucatarasul nostru harnic.

Desi s-a alaturat de multi ani comunitatii Bucataras.ro, Caty si-a facut debutul discret in urma cu doi ani si de atunci ne-a impartasit retete frumoase si apetisante. Talentul ei in bucatarie nu a trecut observat nici in comunitatea noastra, astfel ca a devenit bucataras activ, a legat prietenii,iar acum ne surprinde mereu cu multe mancaruri si deserturi gustoase.

Draga noastra, Caty, ne bucuram sa te avem alaturi de noi si iti uram multi ani in comunitatea noastra, multa inspiratie in tot ceea ce faci si la cat mai multe retete la fel de frumoase!

Asadar, dragi bucatarasi, in aplauzele voastre, v-o prezint pe Caty cea simpatica, vesela si frumoasa!

 

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?


Buna ziua si multumesc pentru invitatia la interviu! Ma numesc Catalina Cretulescu, am 53 de ani, sunt din Iasi, casatorita cu Constantin si avem impreuna doi copii: Diana si Stefan.
In ultimii 20 de ani, am facut ceea ce face un om normal, de rand. Servici, casa, vizitat si ajutat parintii, indrumat pe cat posibil corect copiii pe drumul vietii, vacante usoare (aproape de casa😁), gatit mereu acasa.


2.Te rugam sa ne spui cand si cum ai facut cunostinta cu Bucataras.ro, cea mai frumoasa comunitate culinara si ce anume te leaga de ea?


❤️ Am cunoscut aceasta comunitate, cautand sa diversific mancarea gatita pentru familia mea. Aici am gasit retete explicate si prezentate in imagini, ceea ce m-a ajutat in alegerea lor.


3. Ce faci in viata de zi cu zi si ce pasiuni ai?


In viata de zi cu zi, gatesc! Acasa, la servici, pentru mama mea batrana, si asta e pasiunea mea. Doar ca nu mai am acelasi entuziasm ca acum 10 ani.


4. Cate retete ai postat de cand te-ai alaturat comunitatii Bucataras.ro?


Am postat doar 53 retete si m-am inscris acum 13 ani. Bineinteles ca postez doar de un an de zile.😁
Pe atunci nu imi doream sa scriu vreo reteta, imi doream doar sa gatesc cat mai bine. 

5. Ce amintiri frumoase ai legate de Bucataras.ro?


Ce pot sa spun???... Nu am cunoscut comunitatea de la inceput, cand va intalneati si v-ati facut amintiri impreuna. Pentru mine a fost frumos faptul ca am gasit retete care m-au bucurat pe deplin, pe mine si familia mea.


6. Care este motivul pentru care te-ai hotarat sa scrii si sa postezi retetele pe care le pregatesti la tine acasa?


Cu trecerea anilor, mi-am dat seama ca as fi putut si eu sa postez minunatiile gatite de mine si mi-a placut ideea unui site de bucatarie. Apoi, uitandu-ma mai atent la Bucataras.ro, mi-am dat seama ca pot posta. Imi pare rau ca nu am facut asta acum 10 ani.


7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie? Iti amintesti ce ai gatit prima data?


Imi amintesc ca am gatit prima data, mancarica de cartofi. Aveam vreo 13 ani. Mama trebaluia prin gradina, iar eu, la indemnul ei, mai adaugam cate ceva in mancarica. Chiar daca faceam strict dupa cum imi spunea, eram mandra ca eu eram la cratita. Talentul (daca pot sa ii spun asa), l-am descoperit dupa ce m-am casatorit. Am locuit cu soacra mea, timp de trei ani si am invatat multe de la ea. Cu timpul, am vrut alte retete de mancare, prajituri si cum internetul luase amploare, am cautat si am gasit. Nu pot sa spun ca am talent, am doar placerea de a gati.


8. Care sunt reteletele preferate si unde iti gasesti inspiratia? Ai vreun bucatar preferat?


Imi plac sarmalele si prajiturile cu crema. Torturile. As manca non stop.😀 Inspiratia o gasesc pe net. Caut si caut si compar si apoi gatesc.
Imi place Jamie Oliver! Am urmarit multe emisiuni cu el si mi se pare ca gateste bine cu ingrediente obisnuite.


9. Care sunt 5 ingrediente care nu iti lipsesc niciodata din bucatarie?


Nu mai numesc sarea (daca ramai fara ea, semn de saracie este😁 ) Nu imi lipsesc niciodata carnea, faina de grau, zaharul, radacinoasele si ouale.


10. Daca ai avea posibitatea sa ajungi in tara respectiva, ce bucatarie ti-ar placea sa experimentezi, sa explorezi?


Cred ca mi-ar placea bucataria chinezeasca.


11. Ce parere ai despre retete romanesti reinterpretate?


Nu am nimic impotriva, atata timp cat reteta preparata este gustoasa.


12. Ai vreun truc preferat pe care il folosesti in bucatarie?


Nu sunt trucuri, doar gatesc mancarea lent, la foc mic, gust des mancarea ( mama imi spunea ca seman cu o matusa, care gusta mancarea pana ajungea la jumatate)😬😬😬 Eu, nu chiar asa!😀😀😀 Imi atrag sotul in bucatarie pentru spalatul vaselor, incerc sa ma gandesc din timp la ce voi gati ca sa am totul pregatit cand ma apuc de treaba, deci chestii marunte care ma pot ajuta sa dau o mancare buna si sa nu ies franta din bucatarie.


13. Exista vreo reteta care ti-a dat batai de cap si care nu ti-a reusit niciodata?


Am avut de-a lungul anilor, retete care nu mi-au iesit din prima, dar mi-au iesit din a doua incercare. Acum am un sos dulce, pe care nu cred ca o sa il mai incerc. L-am facut de doua ori si nu mi-a iesit asa cum ar trebui.


14. Exista vreun ingredient sau vreun preparat pe care nu-l suporti si nu l-ai manca niciodata?


Nu imi place mirosul fructelor de mare, deci nici sa le mananc.


15. Ai vreun bucataras preferat? Cu care bucataras te -ai vedea facand echipa la un mare concurs de gatit?


Daa, am bucatarasi preferati de dulce, de supe si ciorbe, de mancaruri traditionale, da, am cativa bucatarasi preferati si care mi-au ramas in inima cu retetele lor. La un concurs mare de gatit, nu m-as vedea deloc. Cu nimeni. Nu imi place sa lucrez sub presiune. Aproape, sunt pasnica!😁😬


16. Ai facut vreo boacana in bucatarie? Daca da, care a fost aceasta?


Cat am fost tanara, am facut cateva boacane si anume: am pus aluatul de cozonac in tavile mele noi unse cu margarina si am facut un fumalau in bucatarie de la margarina care curgea in cuptor pe la colturile tavilor.. Culmea, primii mei cozonaci, au fost bestiali! Apoi, am utilizat mult oala sub presiune, dar nu apreciam corect timpii de gatire, asa ca m-am ales de cateva ori cu fasole prinsa de fundul oalei, carne prinsa de fundul oalei, cam atat. Acum am invatat sa verific des mancarea din oala si aproape ca disting sunetul supapei cand mancarea este fiarta.


17. Daca ai fi Bucataras pentru o zi, ai schimba ceva si daca da, ce anume ai schimba in aceasta comunitate?

Nu cunosc demult si nu as schimba nimic in comunitatea Bucataras.ro. E perfect asa cum e. Imi pare rau ca nu am cunoscut toti membrii, de pe vremea cand m-am inscris. Dupa cum am vazut acum, era plin de bucatarasi cu retete care mai de care. ❤️ Dar eu, abia acum m-am trezit😁 si m-am trezit batrana cu dorinte mari si cu putere slaba. Am noroc de bucatarasi intelegatori, care mai au rabdare sa imi citeasca retetele si sa le aprecieze dupa merit.

In incheiere, ai libertatea sa ne impartasesti gandurile sau urarile tale, ce crezi tu ca simti si ai vrea sa exprimi pentru Bucataras.ro, pentru toti bucatarasii de pretutindeni si tuturor celor pasionati de gatit.

In rest, ce pot sa spun, urez tuturor bucatarasilor si pasionatilor de gatit, incepatori sau nu, rabdare, spor si incercari reusite.🤗🤗🤗
Acum, ca ne cunoastem mai bine, va imbratisez cu drag pe toti si imi doresc multi ani de Bucataras.ro, alaturi de voi!🤗🤗🤗😘😘😘

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking