Interviurile bucataras.ro: Ina

Postat de Bucataras in Bucatarasii
7 Feb 2015
Interviurile bucataras.ro: Ina
Dragii mei, azi reluam seria interviurilor cu o fata buna, vesela si spirituala din comunitatea noastra. Desi cei mai vechi stim cate ceva despre Ina, m-am gandit ca si cei noi ar vrea sa o cunoasca mai bine. :)

Antreul

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?
Stai sa-mi aduc aminte… : Acum 20 de ani eram studenta . In 1998 am terminat Facultatea de Biologie, sectia Biochimie  si tot de atunci lucrez intr-o institutie publica ( dati-mi voie sa nu scriu aici toate amanuntele :P )
Aaaa, tot in ultimii 20 de ani m-am maritat ;).   Mai exact in anul 2002. Totul s-a intamplat rapid, adica pe 6 aprilie am acceptat o intalnire, pe 21 mai m-a cerut de nevasta , iar in 28 septembrie ne-am casatorit J))  ( Cred ca mi-era teama ca raman nemaritata =)))  )
2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?
Sunt un om pe care te poti baza, parolist si foarte punctual.
3. Principalul tau defect?
Ma “aprind” extrem de repede si pun la suflet orice fleac ( plang din orice ) :”>
4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?
Nu sunt persoana care sa-si faca planuri. Visez si eu, ca oricine, la o viata linistita alaturi de jumatatea mea, as vrea o casuta mica la munte… dar in momentul de fata ma rog sa fim sanatosi  si sa avem amandoi locuri de munca .
5. Cum te-ai indragostit de Bucataras.ro? (fara sa stii ca site-ul a fost lansat de doi barbati) :))
Intai m-am indragostit de o reteta postata de Miha, apoi m-am indragostit de Bucataras ( pe care l-am crezut femeie J)))   ). Cam asa am debutat eu aici :  http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-portocale-6034.html?p=1#comentarii   
6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?
Cel mai mult timp il petrec la calculator, dar nu neaparat pe net. Daca e sa comparam timpul alocat bucataras.ro ,  balanta incepe sa incline spre bucatarie, desi acum 4-5 ani cred ca stateam cu orele pe site :D
7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?
Cred ca nevoia m-a impins… Am inceput prin a transa gaini si a face tocanite, cand eram doar clasa a VII-a, iar mama mea lucra in ture si-mi facea placere sa gaseasca mancare calda cand venea de la serviciu.  Imi iesea destul de buna mancarea  si-am capatat incredere, asa ca am inceput sa diversific. Tatal meu ( Dumnezeu sa-l odihneasca! ) mi-a cumparat prima carte de bucate si din cand in cand incercam cate o reteta mai simpla. In liceu nu retin sa mai fi gatit feluri principale, dar faceam des chec, gogosi si branzoaice .  
Adevaratul talent l-am descoperit in facultate, cand gateam pe “pietroi “ ( faimosul BCA cu rezistenta J) ) inclusiv sarmale , de mirosea pe tot palierul caminului J))

Felul principal

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?
Uscăţele facute de mama mea ( fundite cu iaurt ), mamaliga cu lapte sau iaurt, turte facute pe plita sau la tuci …..
2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?
Dulciuri  insiropate si inghetata . Si ciocolata neagra. :”>
3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?
Momentan raman tot la saramura aia de hanus, de care v-am povestit in primul interviu : http://www.bucataras.ro/articole/interviurile-bucataras-ina-8411.html
4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?
Nu stiu daca dau pe spate pe oricine, oricand, dar ciorbele mele chiar au gust  si de cele mai multe ori, cand cineva serveste o portie, o cere si pe a doua.
5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?
Sunt multe ponturi bune, dar acum imi vine in minte apa rece turnata usor peste galustele de gris care sunt prea tari. Pontul l-am aflat chiar din paginile site-ului  si  m-a salvat de cateva ori de la esec .
6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?
Nu stiu sa fi facut boacane prea mari in bucatarie, dar uitam des ceaiul pe foc, pana se innegrea ibricul, sau ouale la fiert, pana  se evapora toata apa si pocneau…
Ah… ba am facut o boacana anul trecut, cand am deschis capacul oalei sub presiune prea devreme , desi cunosteam consecintele… A fost de parca mi-a luat Dumnezeu mintile in momentul acela, dar tot El m-a salvat de la ceva mult mai rau … In afara de faptul ca bucataria era plina  de fasole, zeama clocotinda  mi-a sarit doar pe mana, facandu-mi o arsura zdravana. Niciun strop pe faţă sau alte zone sensibile.  ( cei slabi de ingeri sa nu deschida link-ul asta : http://www.bucataras.ro/permalink/179091/   )
7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?
Excremente. Nici macar alea de pisica, cu cea mai scumpa cafea din lume J)))            

Desertul

1. Ce ti se pare sexy?
Costel :X  =))))
2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?
Pai….precum Costel  <3   J)))
3. La ce visezi?
La multe vacante prin lumea asta mare :X
4. Ce pasiuni ai?
Plimbarile in aer liber,
5. Ce urasti cel mai mult?
Minciuna, lipsa de respect, incalcarea cuvantului dat…
6. Cum te relaxezi?
Cu o cana de nes cu lapte,  citind postarile de pe bucataras.ro. Indiferent de starea pe care o am, aici imi gasesc echilibrul J .
7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?
Visina putreda / romantica / toate florile.

Nota de plata

Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici:

Eu nu prea stiu sa zic frumos despre cineva, dar voi ati insemnat si insemnati mult pentru mine, drept pentru care va multumesc ca existati!  >:D< :-*

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking