Interviurile noi Bucataras: Clementina (Constelatieleu)

Postat de Bucataras in Bucatarasii
29 Mai 2020
Interviurile noi Bucataras: Clementina (Constelatieleu)

Leoaica prin forma si fond, temerara, harnica si pasionata mai nou de Pavlove apetisante, astazi o (re)descoperim cu drag pe Clementina si ale ei pasiuni mai mult sau mai putin ascunse :))

Stim cu totii ca ar servi la mic dejun, pranz, cina si desert, numai coaste, dar cand vine vorba de a gati, nimic nu ii sta in cale. 

Bucataras Suprem, s-a alaturat comunitatii noastre vesele in urma cu 7 ani (cum ar zice ea, "s-a aruncat cu capul inainte" :)) si de atunci ne-a impartasit multa veselie si galagie (tot cum spune ea) si aproape (tineti-va bineee) 1400 de retete!!! 

Dragi bucatarasi, povestea continua, ne spune Cleme a noastra, si va invit sa o citim si sa mai aflam cate un secret bine ascuns :))

 

1.  Te rugam sa ne spui cand si cum ai facut cunostinta cu Bucataras.ro, cea mai frumoasa comunitate culinara si ce anume te leaga de ea!

Sa tot fie anul de gratie 2013 ziua 2 a lui ianuarie, cand mi-a picat pata sa-mi fac cont, adica m-am aruncat cu capul inainte, dupa ce am fost batuta la cap de Dia.De intrat intram si inainte de anul de gratie 2013, o urmarea pe Dia si retetele ei, apoi l-am dibuit si pe Padre prin zona, ei doi vechi amici de ai mei de pe alta ''planeta, aia netlog'' de mult apusa.Cum am spus, m-am aruncat cu capul inainte, intrat, facut cont si am inceput sa postez retete. Nu stiam mai nimic din ce se intampla pe aceasta planeta Bucataras, imi era teama ca o sa fie plictisitor, ca doar se posteaza retete si cam atat si nu era pe gustul meu. Dar am avut placuta surpriza sa fiu primita ca o adevarata ''regina'' ce sunt, ca doar mi-s leoaica, bine,bine, recunoasc, eram piloasa, Dia si Padre cred ca le-a soptit bucatarasilor cate ceva ( habar n-am ce), dar clar ca m-am simtit primita ca o regina.Si incepand din acea zi de 2 ianuarie anul stelar 2013 a inceput povestea mea ,Constelatialeu- Cleme cea cu coastele,o poveste care inca se scrie, una cu de toate, ca la shaorma.Pot sa spun cu mana pe inima ca planeta Bucataras e a doua mea casa, pardon a treia, ca am si-o mosie.....emoticon tavalit de ras....

 

2.  Ce faci in viata de zi cu zi si ce pasiuni ai?

Buna intrebare, pai de ceva vreme ( sa tot fie) am ramas fara servici, iar Planeta Bucataras are marele merit ca a aparut in viata mea la momentul potrivit, cand aveam nevoie de un colac de salvare care sa ma tina pe linia de plutire si sa nu cad in depresie ( desi cam greu la mine cu cazutul, sunt un om  optimist, dar am nevoie de acel ceva care ma ajuta sa trec peste lucrurile mai putin bune din viata ). Deci pot sa spun ca aici pe planeta asta frumoasa am reusit sa scot la suprafata ceea ce nu credeam ca exista in mine, desi simteam ca clocoteau ''omiesiuna ''de nebunii.Eu spun ca nu gatesc, eu spun ca ma joc, bucataria este locul meu de joaca si acolo ma relaxez, am descoperit ca-mi place sa fac fotografii, sa surprind lumea asta minunata in diverse ipostaze, imi place adrenalina si imi tot testez limitele. Imi place sa gradinaresc, sa simt pamantul printre degete, sa-i simt mirosul si sa-i culeg roadele, imi place sa ma joc cu pensula si acuarele ( n-am cine stie ce talent)ma relaxeaza,imi place sa fac oamenii sa rada, sa se simta bine, sa-i provoc la tot felul de ''nebunii'', din cele care te fac sa simti ca vibrezi, ca traiesti cu adevarat.....hai ca ma opresc aici ca sunt multe intrebari.....

 

3.  Cate retete ai postat de cand te-ai alaturat comunitatii Bucataras.ro?

 Sa tot fie cateva, un fleac, doar 1351 , pana azi 22 aprilie 20-20 cand m-am apucat sa creionez raspunsurile la interviul asta.

4. Ce amintiri frumoase ai legate de Bucataras.ro?

     Vai, pai am de scris ani buni, la cate amintiri frumoase am. Hai sa o zic pe aia prima ( adica mai semnificativa), a fost la scurt timp de cand intrasem pe Bucataras, am castigat un concurs cu branza si branzica a lui Nenea Lu`delaco. Ce a fost frumos la acest concurs, a fost premiul, o intalnire la Slanic cu extraterestrii de pe planeta Bucataras ( aia care au tras branza castigatoare ). Am fost un fel de ''Maica Teresa"", doar mi-am luat notite, am analizat extraterestrii si concluzia ca am fost tare cuminte , nu stiau ei extraterestrii ca a fost pentru impresie buna, ca apoi sa fiu eu, nebuna Cleme , aia pusa pe sotii, cu carcoteala, veselia si glumele la purtator.Si ala a fost primul pas, apoi au urmat ''omiesiuna'' de momente, experiente si rasete cat sa-mi ajunga si sa nu ma satur.

5.  Ai participat cu siguranta la intalnirile pline de veselie ale bucatarasilor, care sunt impresiile tale adunate cu aceste ocazii?

       Pot sa spun ca am ratat doar o intalnire, cea de la Satic,aveam niste vorbe cu norvegienii si n-am avut cum sa-i refuz, a doua intalnire doar pe jumatatate ratata, a fost la Busteni, nu puteam sa ratez cununia nepotului, dar am facut in asa fel incat sa ajung in ultima zi si sa particip la poza de final. Pe restul nu le-am ratat, chiar am organizat 3 dintre ele, am primit si diploma de  ''cea mai buna organizatoare de intalniri''.Nu stiu cum au fost pentru bucatarasi intalnirile organizate de mine, dar pentru mine au fost memorabile si au scos din mine ce am mai bun- chiar daca au existat si mici,micute, hachite, vociferari, au facut parte din farmecul si placerea de a simti adrenalina la maxim- una peste alta, aceste intalniri mi-au adus atata satisfactie, multumire si bucuria de a reusi sa strang atatia oameni frumosi, unici, diferiti care sa ma urmeze neconditionat. Fiecare intalnire a fost o fila de aur in cartea minunilor de pe Planeta Bucataras.

6.  Care este motivul care te-a determinat sa scrii si sa postezi retetele pe care le pregatesti la tine acasa?

  Pe bune, habar nu am, m-am trezit ca scriu, fara sa realizez ca si altii citesc ce scriu eu. Chiar si acum dupa atatia ani am senzatia ca e casa mea si sunt eu cu mine si cu treburile mele. Nu spun ca nu ma bucur '' ca sunt citita'' si ca ca sunt oameni care imi intra in casuta, dar eu tot tralala in lumea mea sunt.

7.  Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie? Iti amintesti ce ai gatit prima data?

      Mai pardon coane Fanica sa-mi fie cu iertare, m-am nascut in zi de sarbatoare mare, sunt leoaica, mi-s talentoasa rau----mai crezut, nu-i asa ......am mai spus, nu-s talentata, fac in asa fel incat sa-mi iasa ceva comestibil si sa nu arunce nimeni cu pietre de moara-n capul meu, pana acum ''uoamenii'' care au mancat din mana mea inca misca, sunt in viata, deci scop atins.Acum la modul serios dar tot umoristic, ca asa-mi place mie, am avut parte de doua bunici extraordinare,pregateau numai bunatati si fara sa realizez am prins de mica gustul asta de a-mi baga nasul ''únde nu-mi fierbe oala cu mancare si bunatati''. Se gatea in fiecare zi la mine-n familion,vorba aia ''are mama 4 fete cucuiete''. Eu mereu am crezut ca asa e bine, corect si normal sa faci mancare in fiecare zi,asa am pomenit, asa am mostenit, nu prea imi iese partea aia ''fac mancare sa-mi ajunga toata saptamana'', mereu imi da cu virgula, eu abia pot sa inghit mancarea care are vechime doua zile, dupa trei zile deja e foarte veche mancarea. Concluzia gatesc zilnic, mai bine putin si bun decat mult si prost.

8.  Care sunt retetele preferate si unde iti gasesti inspiratia? Ai vreun bucatar preferat?

      Nu pot sa spun ca am retete preferate , unele mai mult decat altele, pot sa spun ca-s un pic mai mult traditionalista, imi plac mancarurile care au gust, care-mi fac papilele sa salte de placere, un fel de orgasm gastronomic.Inspiratie vine cand ma apuc sa gatesc, ma pandeste, dar ispiratia e ''scolita'', adica urmaresc emisiuni culinare, rasfoiesc carti de bucate, ma inspir de la bucatarasii mei dragi, e un fel de amalgam intre  ceea c estiu, ceea ce am invatat si ceea ce-mi doresc sa iasa.Nu am un bucatar preferat, culeg de la fiecare ce cred eu ca imi place si ce stiu ca le place celor dragi mie. Imi place sa experimentez mai ales daca sunt provocata, imi plac provocarile, chiar daca eu personal sunt mai pe traditional.

9.  Care sunt 3 ingrediente care nu iti lipsesc niciodata din bucatarie?

  Oua,lapte ,faina....poti sa jongelzi cu astea trei ingrediente in fel si chip......cam zgarcit, ai vrut doar trei, eu am mai multe....:))))))))))))))))

10. Daca ai avea posibilitatea sa ajungi intr-o tara anume, care ar fi aceea si ce bucatarie ti-ar placea sa explorezi, sa experimentezi?

    Am avut sansa sa ajung in cateva tari, Franta, Norvegia,Danemarca,Grecia.....uite ca n-am ajuns in Italia si cum toata lumea e inebunita dupa paste ( eu nu sunt, tot coastele-s mai bune), as vrea sa iau pulsul direct de la origini sa vad si eu cum e treaba cu pastele de le lauda atata lume....m-as duce in Italia, nu in marile orase, in satucuri uitate de lume, acolo as vrea sa experimentez. Dar raman o patrioata traditionalista....cea mai buna leguma e porcu...:)))))))))))))))

11.   Care este placerea ta vinovata in materie culinara? La ce preparat nu ai putea renunta sau refuza?

  Deja sunt de poveste pe Bucataras cu pasiunea mea pentru coaste, le-am gatit in fel si chip, am facut chiar si tort de coaste. Sper sa nu-mi treaca niciodata iubirea pentru coaste, sa roada si leoaica Cleme un oscior acolo......

12. Ce parere ai despre retetele romanesti reinterpretate?

  Nu am o parere rea, e bine sa mai si reinterpretam, dar cum am mai spus sunt o traditionalista , asta nu inseamna ca daca sunt provocata nu incerc sa dau ''o alta nuanta, ton'' e ca joaca cu pensula si culorile pe un sevalet.

 13.  Ai vreun truc preferat pe care il folosesti in bucatarie?

  Nu e un truc, e un fel de motto '' nu exista sa nu-mi iasa, iar daca nu-mi iese, asa trebuia sa iasa'', pana la urma suntem unici, chiar daca folosim aceleasi retete, produsul final va avea amprenta fiecaruia dintre noi, e simplu ca ''buna ziua''.

14. Ce sfat/sfaturi ai da novicilor in bucatarie?

   Experimenteaza, nu-ti fie frica sa intri in bucatarie, nu exista nu stiu, nu pot, nu-mi iese.Daca omul de neanderthal n-ar fi experimentat, noi nici nu existam azi sa raspundem la intrebari.

15. Exista vreo reteta care ti-a dat batai de cap sau care nu ti-a reusit niciodata?

      Cu cat o reteta este mai complicata,mai elaborata ma face sa vreau sa o experimentez, creste adrenalina in mine si nu ma las pana nu o fac ''KO'' in sensul bun al cuvantului.

16. Exista ceva ce gasesti deranjant la anumite retete sau preparate? Ce ai schimba la o reteta?

     Daca ma deranjeaza ceva incerc sa improvizez, sa fac ceva pe placul meu sau trec mai departe si caut altceva ce ma satisface.De aia exista atat de multe retete, sa ai de unde alege.

17. Exista vreun ingredient sau preparat pe care nu il suporti si nu l-ai manca niciodata ?

 Sunt chestii pe care nu le agreez, am pitici la mansarda, un exemplu : am ceva cu avocado---terciul ala verde care iese din avocado il asociez cu ''voma de copil'' mic ( scuze, dar asa vad eu ) deci refuz sa gust, alte chestii chiar daca nu le agreez le-am gustat, exemplu tofu, fructe de mare, nu m-au satisfacut si am zis pas, e simplu, avem de unde alege, natura asta ne-a lasat de toate, pentru toate gusturile si mofturile. Hai sa zic ca sunt o moftangioaica, vorba lui nenea Iancu, moncher parol daca te mint, asa-s eu.....

18. Ai vreun bucataras preferat? Cu care bucataras te-ai vedea facand echipa la un mare concurs de gatit?

  Am multi bucatarasi preferari, asa ca nu le dau numele, ca apoi ma vad nevoita sa fac ring de box....glumesc cu ringul de box....chiar sunt mai multi pe care-i apreciez si am invatat de la fiecare cate ceva. As face echipa cu Zmeoica, cred ca ne-am intelege de minune, eu hais ea cea, va dati seama ce ar iesi....:))))

19. Ai facut vreo boacana in bucatarie? Daca da, care a fost aceasta?

  Mereu fac boacane, ca imi este naturelul simtitor, dar e bine ca finalul este ''the best'', le dreg de nu se vad.....:)))) Si esti cam curios, nu-ti spun ca sigur ma copiez si inca nu le-am inregistat la ''O`Simu'' .

20. Sa presupunem ca participi la un concurs cu premiu 1 milion de dolari si ai avea de ales sa mananci intre oua de soparla, melci si scorpioni. Ai refuza sau ai alege sa mananci pentru a castiga marele premiu?

  Am invatat in viata asta a mea ( vorba aia am 50 de anisori) ca nu banii sunt pe primul loc, chiar daca fara ei esti cam legat de maini si de picioare, dar cu siguranta as renunta la bani daca ceea ce trebuie sa fac pentru ei nu e in concordata cu ceea ce sunt eu, ce vreau, ce simt si ce-mi doresc.

  21. Daca ai fi Bucataras pentru o zi, ai schimba ceva si daca da, ce anume ai schimba in aceasta comunitate?

    Au fost momente cand m-am gandit ce as face eu daca.....uneori imi treceau prin cap multe chestii ca as face ''asa si asa''...pentru ca eram sub influenta momentului, vorbesc de momentele care m-au iritat, care poate m-au nemultumit,in momentele alea am fost vocala, mi-am exprimat nemultumirile, apoi m-am calmat, am analizat si mi-am dat seama ca ce-l mai bun lucru este sa poti sa gasesti un echilibru in tot si toate, este greu, nu imposibil, dar asta se face pe baza de comunicare. Din punctul meu de vedere comunicarea directa, la subiect este cheia reusitei, in casnicie, cariera, conducere, etc....

In sfarsit mi-ai dat libertate, vorba aia ''nu tine leoaica-n cusca ca rage''....mai aveai multe intrebari intrebatoare, ca mi s-o electrocutat neuronul la cat l-am chinuit ?

Draga Bucatarasule de sex incert si voi dragutilor care sunteti bucatarasi dragalasi si posnasi, te si va iubesc neconditionat, asa cum sunteti cu bune si cu rele, ca doar de aia suntem oameni, sa le avem pe toate, dar sa stim sa le punem in echilibru sa ne dea cu plus, cu veselie, cu umor si respect unul fata de celalalt.Va respect,va multumesc ca v-am intalnit, ca v-am cunoscut si ca-mi sunteti pansament pentru zilele in care nu reusesc de una singura sa ma motivez. Va doresc viata lunga, sanatate si putere sa treceti peste orice piedica a vietii. Cu stima si respect leoaica Cleme, carcotasa carcotaselor !

 

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking