Învaţă să dai savoare fiecărui moment cu drojdia Secretul Bunicii

Postat de Bucataras in Cu de toate
6 Apr 2017
Învaţă să dai savoare fiecărui moment cu drojdia Secretul Bunicii

Dacă te-ai întâlni cu un florar, l-ai întreba probabil despre îngrijirea florilor, iar în cazul în care un pictor ţi-ar ieşi în cale, ai fi curios, cu siguranţă, despre tehnicile prin care dau naştere celor mai frumoase tablouri. Ori de câte ori întâlnim un profesionist dintr-un anumit domeniu, este normal să îi cerem să ne împărtăşească o parte din trucurile care îi conturează succesul. Dincolo de a fi pur şi simplu talentaţi, adevăraţii profesionişti îşi pun zi de zi în practică meşteşugul, aşa că pe lângă cunoştinţe generale, ei au şi câţiva aşi în mânecă. Asta îi face atât de buni în meseria lor.

Chefii de renume sunt maeştri în arta gătitului şi cu toţii am vrea să ştim unele din secretele lor. Nu doar că vrem să descoperim cum reuşesc să facă preparatele delicioase din meniurile sofisticate, dar vrem să ştim lucrurile mici, care nu sunt incluse în reţete şi care fac chiar şi din cozonaci, pască, fursecuri sau biscuiţi de casă o adevărată demonstraţie culinară.

Fie că am citit un articol despre ei sau am văzut o postare de Facebook de a lor, am preluat de-a lungul timpului câteva informaţii preţioase de la bucătarii iscusiţi. Te-ai întrebat vreodată care este secretul aluaturilor pufoase şi umflate? Simona Pope, renumitul chef cofetar ne-a împărtăşit câteva trucuri legate de asta, iar noi ţi le punem la dispoziţie.   

                        

Simona îşi aduce aminte cu emoţie despre lecţiile de viaţă primite de la bunica ei, care au inspirat-o să desluşească tainele cofetăriei. De la ea a învăţat primele reţete, de la cozonaci la torturi şi despre cum drojdia este nelipsită din aluaturile bine crescute. Aşa că trebuie să o folosim şi să îi asigurăm o creştere sănătoasă, pentru că este un organism viu, care ne ajută indiferent de reţetă. Dacă drojdia nu este proaspătă, atunci produsul tău nu va ieşi aşa cum îţi doreşti.   

                    

Tot preparând diferite feluri de mâncare, a descoperit că este bine ca drojdia să fie proaspătă, pentru a nu îşi pierde proprietăţile. A mai aflat că atunci când vrei să o pui la treabă, este important să o înmoi într-un lichid cald, fie că este vorba de apă sau de lapte. Este foarte important să faci acest amestec pentru a o dilua şi să nu o pui niciodată proaspătă în făină.

Cu toţii ştim expresia “ca sarea în bucate”, dar este de reţinut că ea omoară drojdia, aceasta din urmă hrănindu-se cu zahăr. De aceea, trebuie să ţinem cont de reţetă, de temperatură şi să nu adăugăm nici prea multă sare, nici prea mult zahăr. Niciodată nu adăugăm sarea direct peste drojdie: produsul nu o să mai crească niciodată.

Drojdia este un ingredient care are nevoie de atenţie şi are un rol important în cât de repede și cât de mult va crește aluatul. Aşa ca atunci când optezi pentru drojdia Secretul Bunicii ştii că ai făcut o alegere bună pentru că ai mereu parte de un produs sigur, cu o putere de fermentaţie crescută şi de o calitate excelentă.  

                   

Şi acum pentru că ai aflat abc-ul aluaturilor pufoase şi frumos crescute, îţi mai împărtăşim un secret important pe care Simona Pope l-a învăţat de la bunica ei: cele mai bune mâncăruri se prepară mereu cu dragoste.

Vino şi tu pe YouTube şi pe pagina de Facebook Drojdia Secretul Bunicii si spune-ne care sunt reţetele şi sfaturile de care ţii cont, fie în viaţa de zi cu zi, fie atunci când bucătăreşti cu spor.

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking