Invitație la eveniment: lansarea volumului “Bucătăria română 1865” de Christ Iónnin

Postat de Bucataras in Cu de toate
21 Mai 2018
Invitație la eveniment: lansarea volumului “Bucătăria română 1865” de Christ Iónnin

Miercuri, 23 mai, de la 18:00, sunteti asteptati la Restaurantul Pescăruș din Parcul Herăstrău pentru a vorbi despre istoria gastronomiei românești și despre rețetele de acum aproximativ 150 de ani.

Simona Lazăr, Cosmin Dragomir și Chef Vasile Nicolae, alături de alți invitați surpriză vor prezenta volumul și vor vorbi despre planurile editurii.

Sesiune de autografe și socializare la un pahar cu vin.  
Editura GastroArt este proiect editorial prin care încercăm să readucem în atenția publicului cărți vechi și noi de gastronomie autohtonă, lucrări științifice de profil și documente inedite. 
Demersul este sprijinit de Selgros, Aqua Carpatica, City Grill, Domeniile Sâmburești, Dacris, HoReCa School, Rare Food Services și Microgreens. 

„Bucătăria română. Carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet 1865” de Christ Iónnin ediție îngrijită și adnotată de Simona Lazăr este prima reeditare a unei cărți cu rețete din 1865, singurul volum culinar publicat în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Cartea beneficiază de peste 200 de note de subsol, prefață, studiu introductiv, tabel de măsuri. Are 96 de pagini și costă 32 de lei. Este prima carte care folosește terminologia bucătărie română, dar conține și preparate din rețetarul universal.

Sunteti asteptati cu drag! 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking