Kusadasi

Postat de pusikmea in Bucataras hai hui
27 Aug 2010
Kusadasi

Cunoscut ca unul dintre cele mai atractive orase de la Marea Egee, Kusadasi este situat pe coasta vestica a Turciei, la 90 km sud de Izmir.

Daca alegeti Kusadasi va puteti bucura de cele 5 plaje, puteti vizita situl antic Efes, unul dintre cele mai bine conservate din lume, Casa Sf. Fecioare Maria unde si-a trait ultimii ani din viata cea mai importanta figura a crestinatatii, Templul Zeitei Artemis - una din cele 10 minuni ale lumii antice, Moscheea Isabey, terasele de calcar de la Pamukkale supranumite si castelul de bumbac.

Pentru doritorii de senzatii noi se recomanda scufundarile in Marea Egee, jeep safari si horse safari.

Nu ratati excursiile pe care le organizeaza agentiile de turism, pachetele Milet-Prienne-Didima, si Hierapolis-Pamukale,  sunt excursii de o zi cu masa inclusa , sau croazierele ( insa aici va sfatuiesc sa fiti tari, nu ca mine, care dupa ce m-am dat jos de pe vaporas, imi tremurau picioarele de nu mai puteam sa merg), de altfel nu ratati parcul de distractii ADALAND - cel mai mare parc acvatic din Europa., unde distractia este la maxim si paparazti pe urmele voastre.

Pentru cei care merg cu masina personala, opriti-va inainte si la Troia, noi am fost cazati o noapte la un hotel de 3 stele, cu bufet suedez, dupa care am pornit spre Kusadasi, de aici am mers cu feribotul.

Nu uitati de bazar, unde sunt lucruri pe care la noi le gasesti la pret dublu sau chiar triplu, targuiti-va pebtru orice si nu va opriti la primul stand.

Ceea ce m-a impresionat cel mai tare au fost cristalele, care sunt prelucrate manual, sunt superbe, insa si pretul este pe masura.

Noi am stat aici http://www.kusadasi.ro/oferta-speciala-hotel-esat-x843.html , am fost foarte multumiti, se merita din plin sa mergeti macar odata!

V-as sfatuii, totusi sa mergeti cu avionul, noi am fost cu autocarul si ne-am chinuit , cu siguranta daca vom mai merge vom alege avionul.

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking