Lasatu secului la catolici

Postat de antici_gabytza in Cu de toate
13 Feb 2013
Lasatu secului la catolici

Eu va spun cum e la catolici dar stiu ca exista acest obicei si la ortodocsi.Eu am deprins acest obicei de la mama mea si ea de la bunica si tot asa a mers traditia.

Inainte de a tine post este obiceiul de a se taia o pasare de curte si de a o pregati ca semn ca intram in post si nu mai putem manca carne macar vinerile,dar normal e o luna fara carne,cam asta ar insemna in general lasatul secului.Dupa ce taiem si terminam de mancat pasarea urmeaza singura zi de miercuri pe an in care tinem post si abstinenta de la mancare cu toate ca sa cam pierdut din obicei.In aceasta zi se mananca de 3 ori dar doar o data pe saturate.De asta e bine sa mancam bine de lasatu secului k sa fim satui si rezistenti miercuri.

Multora li se pare mult o luna fara carne dar tocmai asta e farmecul postului sa ne curatam de pacate. Este o vorba ca daca esti lacom si nu tai o pasare cu toate ca ai trei pasari a 2 a zi iti moare una,nu stiu cat de multi credem asta dar niciodata nu se stie.

Ziua de miercuri la noi se mai numeste Miercurea Cenusii in care noi mergem la biserica sa ni se puna cenusa pe frunte ca semn de incepere a Postului Mare si desi nu se mentioneaza explicit aceasta formula aminteste de promisiunile facute la Botez, de a respinge pacatul si de a ne marturisi credinta.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking