Legumele preferate ale francezilor

Postat de RODIMUR in Legume
27 Iun 2017
Legumele preferate ale francezilor

Deși toți oamenii știu că ar trebui să mănânce 5-10 fructe și legume/zi, pentru aportul de vitamine și nutritive, doar 12% dintre francezi respectă acest îndemn sănătos.

Dintre legume, preferata este, de departe, roșia, cu un consum mediu de 14 kg /an și pe familie. Mai ales femeile sunt mari consumatoare și mai ales în sud-vestul Franței se mănâncă roșii, începând cu primele zile din iulie.

Pe locul 2 se află: morcovul, pepenele galben (considerat o legumă în gastronomia franceză), cu un consum mediu de 6 kg/an și pe familie.

Pe locul 3 se situează andivele, o specialitate  a francezilor, care sunt primii producători din lume, mai ales cei din regiunea Hauts-de-France.

Urmează legumele verzi: salata, dovleacul, ceapa (câte 5 kg/an), castravetele (4 kg/an), prazul, conopida (2 kg/an).

Consumul de legume diferă în funcție de vârstă și de gen. Spre exemplu, fasolea este a treia legumă preferată de către cei care au mai mult de 55 de ani, dar ea se situează pe locul 7 în cazul acelora care au mai puțin de 35 de ani. Iată de ce, cu ocazia meselor în familie se etalează o întreagă paletă și diversitate a legumelor consumate. De asemenea, merită menționat faptul că dacă femeile preferă roșiile, dovleacul și castraveții, bărbații au ca preferință: ciupercile, ceapa și mazărea.

Se pare că în Franța consumul de fructe și legume este destul de mic din cauza prețurilor (cel puțin asta declară cei intervievați). Totuși, pentru a fi sănătos, trebuie consumate legumele de sezon, care au un preț mai accesibil, iar aceasta poate să favorizeze producția națională.

 

 

Pentru redactarea acestui articol am consultat:  https://www.perledunord.com/savourons-chaque-jour/quels-sont-les-legumes-les-plus-manges-en-france/

 

Am preluat imagini ilustrative de pe:  www.google.com

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking