Lisa Fittipaldi, o pictorita oarba

Postat de ana77 in Cu de toate
26 Aug 2012
Lisa Fittipaldi, o pictorita oarba

Povestea Lisei Fittipaldi este impresionanta. In doi ani de la instalarea bolii, a ramas complet oarba. Si-a pierdut atunci jobul si prietenii.

Ca un paradox, insa, din raul ce i s-a intamplat s-a nascut o speranta dintr-o pasiune extraordinara pentru pictura. A fost momentul in care Lisa a hotarat sa puna mana pe pensula si pe culori si sa-si incerce sansa.

Dupa 15 ani de munca titanica, nimanui nu-i vine a crede ca respectivele opere pline de lumina si viu colorate sunt creatia ei.

Marea provocare a fost momentul in care medicii i-au spus ca din punct de vedere fizic nu are cum sa puna pe panza expresii ale oamenilor. A trecut insa peste toate greutatile pentru a-si urma chemarea. Si nu a facut rau deloc!

Nimeni nu-şi poate explica cum reuşeste femeia să realizeze imagini atât de complexe, fără să vadă ce face. Explicaţia Lisei este însă foarte simplă. Ea susţine că toate creaţiile sale se bazează pe amintiri şi se justifică, cel mai probabil, printr-o excepţională memorie fotografică

Picturile ei sunt atat de apreciate incat au facut subiectul mai multor expozitii de succes. Multe dintre ele se afla chiar in muzeele si galeriile din intreaga lume.

Nu poate distinge culorile si nici distantele. O boala vasculara grava a lasat-o in urma cu 17 ani fara vedere. I s-a spus ca nu va putea reproduce niciodata scene complexe, cu oameni. Cu toate astea, tablourile ei sunt pline de culoare si de viata.

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking