Love and passion

Postat de adnia in Bucataras eFeminin
23 Apr 2013

 Stiti cu totii ca legatura mea la internet e din ce in ce mai slaba si cu hopuri..dar asta nu inseamna ca stau degeaba:) Colac peste pupaza, si cu timpul stau extrem de prost, dar cand iti doresti ceva cu ardoare..cine-ti mai poate sta in cale?
Asadar, nu-mi mai raman decat putinele jumatati de ora furate in timp ce mancarea se gateste rapid si cuminte la cuptor si/sau oala minune...si orele linistite din noapte cand ma mai lupt cu somnul ca sa ma lase sa studiez cartile mele dragi de nutritie si alimentatie sanatoasa!
Alteori ma lupt si cu ironiile celor din jur, care ma dezaproba pe jumatate cu un zambet zeflemitor inflorind la coltul gurii si cu sprancana ridicata a :"da' ce ti-a venit?", "n-ai ce face de-ti pierzi timpul cu asa ceva...toti murim din ceva", "astea-s prostii",  s.a.m.d.
Desi cateodata nu-mi pica bine, reusesc sa trec cu vederea si sa-mi urmez instinctul de a continua studiul...ma intorc la  mica mea biblioteca virtuala de specialitate si incerc sa cuprind cu ochii si cu mintea totul--totul.


Incet-incet a venit si recompensa : printul meu se invarte mereu pe langa mine si ma  intreaba tot felul de lucruri, cu ochii mari si curiosi, a invatat sa manance salate la fiecare masa de pranz (cand el ura legumele), consuma mult mai multe fructe/zi, a renuntat de bunavoie la cremwurst si tot soiul de mezeluri, se intereseaza  cate E-uri se afla in fiecare punguta de pufuleti, snacks, etc...si nu le cumpara, ba chiar isi cauta el quinoa pe rafturile magazinelor!


Sotul a invatat odata cu mine toate aceste lucruri si a devenit mult mai deschis spre acest stil de alimentatie.
Colegii au capatat ceva mai multa incredere si uneori aleg sa ma consulte in vreo privinta unde au neclaritati.
Desi am pierdut unele relatii de prietenie (desi nu cred ca au fost vreodata reale) datorita acestor schimbari, mi i-am facut prieteni de suflet pe doctorul Menci, Cornelia Marin, Ligia Pop, M. Montignac (i-am enumerat pe cei mai cunoscuti, dar mai sunt muuulti altii), etc. Am incercat sa iau de la fiecare cate-o idee, o informatie, un sfat..in asa fel incat sa inteleg, in primul rand, principiile de baza si apoi sa aplic un un modus vivendi care mi se potriveste mie si familiei mele. Asa am ajuns sa creez multe retete, cele mai multe dintre ele bazate pe inspiratia de moment si pe ingredientele pe care le am la indemana. Sunt simple, rapide, dar savuroase si sanatoase; in masura timpului si conexiunii la internet, o sa le postez si aici: de fapt, abea astept sa le impart cu voi, care aveti aceeasi pasiune cu mine.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking