Maioneza perfecta

Postat de susu in Cu de toate
23 Oct 2013

Maioneza perfecta fara sa se taie: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, scoase cu vreo 5 ore de la frigider (ouale, mustarul, lamaia) sau chiar de seara. Galbenusurile se separa de albus cu ajutorul palmei, degetelor, ca sa nu ramana pic de albus. Se pune intr-un vas mai inalt, (castron sau vasul de la mixer) un galbenus proaspat si unul fiert tare care a fost zdrobit cu furculita, 1 lingurita de mustar clasic, putina zeama de lamaie si se mixeaza mai intai acestea fara ulei si dupa ce s-a legat putin incepem sa adaugam uleiul in fir mai subtire dar se poate si mai gros insa fara sa va opriti din mixat pana la terminarea cantitatii de maioneza dorita. Secretul este sa nu schimbati viteza de mixare si sa nu va opriti din mixat pana nu terminati toata maioneza. Ar fi de preferat sa va toarne cineva uleiul sau daca nu atunci puteti tine bolul intre picioare, cu o mana mixati si cu stanga turnati uleiul. Nu schimbati sensul de mixare.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking