Mancaruri dupa retete din cea mai veche carte de bucate, la un festival din Romania

Postat de Bucataras in Cu de toate
16 Iun 2016
Mancaruri dupa retete din cea mai veche carte de bucate, la un festival din Romania

In Romania va avea loc si in acest an Porolissum Fest, unde, printre altele, vor putea fi gustate mancaruri gatite dupa retete din cea mai veche carte de bucate din lume, cea a gastronomului antic Apicius.

Si mai mult, acestea vor fi preparate de celebrul chef Antonio Passarelli si de maestrul bucatar Mircea Groza. Preparatele vor fi gatite in cadrul unei bucatarii romane reconstituite in castrul de la Porolissum.

Manifestarea a ajuns la cea de-a saptea editie, iar in 2016 va avea loc in perioada 2-3 iulie, la castrul roman de la Porolissum, in apropierea municipiului Zalau.

Corina Bejinariu, managerul Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau, a declarat pentru Agerpres:

"In dorinta de a dezvolta evenimentul si de a incerca sa-l aducem la o anvergura internationala, anul acesta ne-am propus doua zile de program. Elementul de maxima noutate in raport cu toate celelalte sase editii e legat de faptul ca am adaugat o componenta importanta de gastronomie antica. O intoarcere in timp in lumea savorilor din antichitate poate sa fie un plus de atractivitate pentru pentru festival, de aceea nu avem numai o reconstituire istorica la nivelul punerii in scena a diferitelor evenimente istorice, ci va fi si o replicare a bucatariei antice.

Aceasta componenta e sustinuta la un nivel promitator, in sensul in care il avem ca invitat pe celebrul chef Antonio Passarelli. El va fi indeaproape sustinut de maestrul bucatar local, Mircea Groza. Pe langa demonstratia lui Antonio Passarelli va fi si un concurs de gastronomie cu retete preluate din celebra carte din Antichitate a lui Apicius. Vom avea si o replica a unei bucatarii romane, o reconstituire, o incercare de sugerare, atat cat zona ne permite, in asa fel incat sa putem reconstitui si atmosfera epocii respective."

In programul acestei editii va exista si o serie de ateliere interactive, de prepararea painisoarelor romane, a biscuitilor stampilati, a vinului aromatizat si a ceaiurilor miraculoase. 

Intregul program al festivalului il puteti consulta aici.

Sursa foto: facebook.com
Sursa articol: agerpres.ro

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking