MONACO

Postat de medioto59 in Bucataras hai hui
25 Iul 2010
MONACO

Inei , mare amatoare de cactusi cred ca i-ar fi placut sa se plimbe pe aici.

Gradinile exotice de la Monaco.

Acesta gradina extraordinara aduce laolalta câteva milioane de specii de plante cunoscute ca suculente. A fost deschisa în 1933 si a fost amplasata pe panta muntelui stâncos unde înfloreste superb oferind un peisaj magnific.

La 60 m dedesubt, o pestera preistorica îsi ofera spre admiratie stalagmitele si stalactitele formate de-a lungul mileniilor.Noi nu am reusit sa intram in pestera din cauza de ........timp. Am stat cateva ore in gradina si apoi vroiam ca la 11,55 sa ajungem la Palatul Princial sa vedem schimbarea garzii. Eram in criza de timp........ca sa ajungem la Palat am luat autobuzul care ne-a lasat nu prea departe , insa mie mi s-a parut tare mult de mers, tot uitandu-ma la ceas.........am ajuns fix la schimbarea garzii.

Palatul este străjuit de imenşi pini mediteraneeni şi „păzit” de 16 tunuri de pe vremea Regelui Soare, având alături grămezi de ghiulele. Această piaţă este, zilnic, cu cinci minute înainte de ora douăsprezece, locul de desfăşurare a atât de spectaculoasei schimbări a gărzii Prinţului. Carabinieri în uniformă albă vara, şi neagră, iarna, cu pasmanterie roşie în ambele sezoane, în acordurile muzicale ale unei fanfare alcătuite din 26 de muzicianţi fac un spectacol care pe mine m-a emotionat pana la lacrimi............))))

De sus ,de pe stanca se vede portul cu impresionante iahturi de lux., dar si cladirile din beton si sticla ale orasului.

A urmat in aceiasi zi Muzeul ocenografic, Catedrala din Monaco, unde este inmormantata Grace Kelly , gradina de langa Catedrala si la Roseraie Princesse Grace, unde aerul este parfumat de peste 4.000 de trandafiri.

Dupa un asemenea tur de forta (si asta se intampla in fiecare zi cat am stat acolo) seara cadeam lata...............hihihi.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking