Mutulica in Tara Minunilor

Postat de Mutulica in Cu de toate
29 Aug 2019
Mutulica in Tara Minunilor

Oricat de mult as vrea , din pacate, nu pot sa va descriu “Iepurele Alb” care m-a introdus pe mine in Tara Minunilor .Nu il cunosc si poate nici iepure nu e.

De ceva vreme in Tara Minunilor se petrec minuni foarte mari chiar si pentru o tara fermecata sau mai degraba blestemata.

Cele mai puternice animale au inceput sa munceasca si de atunci e o zarva nemaintalnita in toata padurea!

Doar Elefantul refuza sa dea si el o trompa de ajutor! Nici nu mai poate , dolofanul ! Se preface ocupat pana peste cap sa gaseasca o solutie pentru bariera aflata la marginea padurii din Tara Minunilor.

Nu va grabiti cu concluziile , Elefantul  atat a vrut sa arate crezand ca Mutulica nu poate sa inteleaga mai mult! De fapt , bariera aia simpla pe care ar trebui sa o poata repara orice animalut mai rasarit e o figura de stil , reprezinta  toata Tara Minunilor care ar fi in haos daca celelalte animale nu ar avea parte de cunostintele lui de elefant.

Daca nu este asa , ar fi cazul sa nu se mai piarda timpul  pana cand in padure vor veni animale straine migrate din cauza incalzirii globale .Insa  pentru elefantul asta ar trebui totusi sa se stabileasca  ziua cand o sa se duca in locul unde ajung toti elefantii si unde nu trebuie lasat sa zaca cu gandul ca il asteapta clipa cand maimutele o sa-i fure coltii dfildes!

El trebuie sa fie o sursa de informatii si model atata timp cat va fi in stare si dispus sa impartaseasca din memoria lui de elefant.

Multe animale si-au schimbat blana  , sigur inca nu si naravul ! Cel mai mult imi place sa fiu in mijlocul animalelor de unde pot sa-i urmaresc pe Motanelul dintr-o specie inca incerta si pe Taurasul ce pare sa fie inepuizabil.

Sunt convins ca,  indiferent cat de mare va fi incalzirea globala ,  Motanul oricum o sa cada , dar nu in fund , bai , golanilor , ci tot in picioare! Are sapte vieti si talente mai mult sau mai putin ascunse.

Taurasul e spectaculos in efortul lui indarjit ! Nu stiu cum dracu au aflat animalele din Padurea Tutelara ( pur si simplu au si ele fler!) ca animalutul dornic sa arate ce este el in stare sa faca nu isi poate stapani nervii in momentele de criza ,  fapt ce ii poate scurta viata in tara asta cu o clima foarte aspra sau chiar sa genereze pagube insemnate fondului cinegetic si forestier .

E pacat sa lipseasca indarjirea taurina care a insufletit si padurea  pana mai ieri adormita atata timp cat o sa tina cont Regele Animalelor (nu stiu cine-i Leul sau daca padurea asta jefuita poate sa sustina un leu ! ) de limitele pe care le are Taurasul ce pot fi macar depasite  daca i se gaseste un mentor !  

As mai sta la povesti , dar ma tem sa nu ma acuze Mata de pe acoperisul fierbinte al padurii , Falsa Broasca Testoasa  ce i-a fost partener  matei o viata in care a stat mai mult cu capul ascuns in carapace de teama ghearelor si mai ales a miorlaielilor , Cameleonul si toate celelalte animalute precum si jivinele  mult prea multe ca vreau sa le fac rau…

Foto

Recomandari pentru tine si casa ta

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking