Nuca

Postat de miha in Fructe
19 Oct 2009
Nuca

Nuca este un fruct cu invelis lemnos, ce contine o mare cantitate de grasimi, proteine si alte lemente nutritive, in special vitamina E (previne ateroscleroza). Pe langa toate acestea este bogata in calciu (intareste sistemul osos), fosfor, clor, sodiu, fier, cupru,zinc (prevenine osteoporoza) si celuloza.

Datorita continutului ridicat de proteine, nuca este considerata un bun inlocuitor al carnii.

Are insa potential alergic, astfel incat se recomanda prudenta la persoanele alergice.

Mancati 20-50 grame de nuca pe zi si veti reduce riscul de a face diabet si al bolilor de inima.

Sunt o gustare sanatoasa si un ingredient delicios in multe retete. Cu nuca putem crea o mare varietate de retete, de la fel principal pana la desert.

Nucile, mai ales cele fara coaja trebuie patrate in conditii de temperatura si umiditate reduse, pentru a preveni rancezirea grasimilor.

Miezul de nuca este mai sensibil la rancezire decat nuca intreaga, astfel se recomanda sa achizitionam nuci intregi, pe care le vom putea pastra de la un an la altul.

Retete recomandate:

Piept de pui cu sos de nuci

Salata crocanta

Banana bread

Mancarea serpasilor

 

 

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking