Nucsoara

Postat de mitinita in Condimente
7 Dec 2011
Nucsoara

Nucsoara este folosita pentru a da gust oricarui desert, de la inghetata la biscuiti, dar puteti sa o folositi cu incredere si la sosuri sau fripturi.

Samanta de nucsoara inchisa intr-o coaja cu aspect de filigran,este data pe razatoare. Gustul e mai dulce decat al cojii de nucsoara si lasa o senzatie proaspata si placuta. Este utitlizata si la tratarea bolilor sistemului digestiv. Uleiul semintelor mici sau zdrobite de nucsoara e extras si folosit in industria cosmetica. Nucsoara se vinde intreaga sau macinata.

Nucsoara se rade si se presara in cantitati mici in bauturile fierbinti, picante, cum ar fi vinul fiert sau ciocolata calda, si se foloseste la condimentarea si indulcirea deserturilor. Puteti razui nucsoara peste mancarea coapta (cum ar fi lasagna), cremele de vanilie si inghetata. In bucataria olandeza,nucsoara e folosita in pireuri de legume si de cartofi, iar italienii o utilizeaza pentru a asezona carnea si sosurile pentru paste. Nucsoara se poate pastra in coaja si o puteti folosi si dupa trei sau patru ani. Cand aveti nevoie radeti cantitati mici de nucsoara.

 sursa pozei: http://en.wikipedia.org/wiki/Nutmeg

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking