O piatra aruncata in balta

Postat de Mutulica in Cu de toate
24 Mai 2017
O piatra aruncata in balta

Am niste nedumeriri si va rog sa nu aruncati cu pietre in mine , daca se poate!

Sindicatele sunt constituite  de catre salariati pe baza dreptului de libera asociere, in scopul promovarii intereselor lor profesionale , economice si sociale, precum si al apararii drepturilor individuale si colective ale acestora prevazute in contractele colective si individuale de munca?

Părţile contractului colectiv de muncă sunt angajatorii şi angajaţii,  iar sindicatele reprezinta angajatii? Chiar si cand au masini, telefoane si alte avantaje primite din partea administratiei?

Mai am niste nedumeriri.Daca sindicatele negociaza in numele angajatilor , nu ar trebui sa-i intrebe si pe acestia , pe baza de semnatura , daca sunt sau nu de acord cu ce semneaza domnii lideri de sindicat ?Cum poti sa tragi la raspundere niste negociatori daca acestia au dovada ca au semnat in baza acordului scris al celor care i-au imputernicit? Oare domnii lideri de sindicat  pot  negocia de capul lor , fara sa informeze angajatii decat dupa ce contractul colectiv este inregistrat la ITM ?

Ce valoare juridica are contractul colectiv care a fost  semnat si trimis spre inregistrare  fara ca angajatii sa fie informati despre prevederile sale INAINTE de a intra in vigoare?

Si de ce oare nu se semneaza contractul colectiv de munca in fata celor de la ITM in loc sa  se piarda atata timp de la semnarea contractului si pana cand este dus la inregistrare ? La ce-o folosi perioada asta de timp pierduta de negociere, semnarea unui contract colectiv de munca si ziua cand este dus pentru a fi inregistrat? Ce inseamna dialog social ?

Cum trebuie sa fie salariul pentru angajatii care lucreaza in aceleasi conditii si presteaza aceeasi munca ?

Dreptul angajaţilor de a declanşa conflicte colective de muncă în legatură cu începerea , desfăşurarea şi încheierea negocierilor contractelor colective de muncă este garantat de lege şi se soluţionează potrivit procedurii legale obligatorii de conciliere şi celei facultative de mediere şi arbitraj  si pot duce la declanşarea unei greve(Eu nu sunt de acord cu greva in sectorul meu de activitate!)?

Litigiile în legătură cu încheierea contractului colectiv de muncă se soluţionează de către instanţele judecătoreşti competente?

Si e cineva , suficient de constient , care sa nu vrea sa aiba angajati care sa munceasca eficient pentru ca sunt multumiti sau macar corect informati? 

Ma scuzati , am atat de multe nedumeriri incat am si uitat ce vroiam sa va intreb!

Sper ca luna viitoare sa nu raman , ca prostul , doar cu intrebarile !

Post Scriptum

Acest articol se doreste o scuza la adresa unor oameni tare muncitori si bine pregatiti profesional , pe care i-am evitat sau in fata carora am facut pe prostul din teama de a nu se sparge in capul meu toate oalele , de parca eu as fi buricul pamantului si nu ultima gaina din ograda.Iertati-ma , mai baieti ! Va respect , dar eu nu pot fi ca voi !

Foto

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking