O romanca, la un pas de moarte dupa ce a consumat o planta exotica cumparata dintr-un supermarket

Postat de Bucataras in Cu de toate
22 Ian 2016
O romanca, la un pas de moarte dupa ce a consumat o planta exotica cumparata dintr-un supermarket

O femeie a fost la un pas de moarte dupa ce a consumat in stare cruda o radacina exotica, pe care a cumparat-o dintr-un supermarket din Bucuresti.

Romanca si-a dorit sa cumpere turmeric, dar a ales din greseala radacina cassava (din care se face tapioca), care seamana cu turmericul. Din nefericire, aceasta planta este otravitoare, daca este consumata cruda.

Femeia nu a stiut acest lucru, deoarece in la standul la care se vindea aceasta radacina nu era mentionata nicio avertizare. Dupa cateva felii consumate, femeia s-a intoxicat si a ajuns la Urgente. 

Intamplarea a fost postata pe Facebook:

"Am mers la cumparaturi intr-un centru comercial. (...) Ajungand la raionul de fructe si legume am observat o chestie asemanatoare turmericului, si pentru ca nu am gasit deasupra nici o eticheta cu denumirea ,,plantei" respective, am presupus ca e turmeric. Stiam ca are multe beneficii pentru sanatate si l-am achizitionat".

"Avea un gust usor dulceag, suculent. Am mancat linistita vreo trei patru rondele, dupa care m-am intrebat ce beneficii are pentru sanatate. Am luat bonul fiscal si am gasit denumirea, CASSAVA. Am citit pe internet, constatand ingrozita ca ACEASTA PLANTA CONSUMATA IN STARE CRUDA ESTE OTRAVITOARE."

"Imediat am consumat apa cu sare si mi-am provocat varsaturi, insa chiar si asa, am inceput sa ma simt rau! Asa se face ca in scurt timp am ajuns la spital, doctorul de la toxicologie mentionandu-mi ca daca as fi consumat toata radacina as fi pasit in ,,lumea celor drepti". Mi s-a administrat oxigenoterapie, am fost monitorizata, mi s-au pus seruri si mi s-au efectuat teste de sange".

Femeia a ajuns la Spitalul Floreasca, unde a ramas internata la toxicologie timp de doua zile, cu ameteli si tulburari neurologice. 

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a retras produsul de la comercializare din magazinul respectiv si a declansat o ancheta. Aveti mare grija atunci cand incercati fructe sau legume exotice despre care nu stiti mare lucru. 

Cassava este o planta raspandita in Africa si America de Sud. Din radacina acesteia se prepara faina de tapioca. Insa, in stare cruda, aceasta contine glicozide cianogenice, substante toxice extrem de periculoase si care pot provoca paralizie si chiar moartea.

Sursa foto: gatesnotes.com, cancan.ro

Sursa articol: stirileprotv.ro

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking