Oua de Paste încondeiate

Postat de sultanica in Cu de toate
7 Mai 2013
Oua de Paste încondeiate

 
Hristos a inviat!

De Paste se mananca preparate din miel: drob, friptura, stufat, bors si desigur pasca, cozonac si ciocnim oua vopsite. Mielul pascal este cel mai vechi obicei care isi are originea din vremea robiei evreilor in Egipt. Faraonul nu-i lasa pe iudei sa plece spre Taramul Fagaduintei. Dumnezeu i-a supus pe egipteni la mai multe incercari dramatice. Intaiul nascut din fiecare familie trebuia sa moara.

Pentru a-i feri pe evrei de aceasta cumplita plaga, Dumnezeu i-a sfatuit pe evrei sa taie fiecare familie cate un miel si sa unga pragul usilor si ferestrelor caselor lor cu sange, spre a fi feriti copiii lor, sa consume carnea mielului fripta, cu paine nedospita si ierburi amare... Pentru crestini taierea mielului semnifica sacrificiul lui Hristos pentru eliberarea oamenilor de pacat. Se vopsesc oua rosii deoarece Fecioara Maria , care-si plangea fiul langa crucea pe care era rastignit, avea un cos cu oua. Sangele Fiului a inrosit acele oua....

Se obisnuieste ca dupa slujba de Inviere sa vii acasa si sa te speli cu apa in care se afla un ou rosu si un banut de argint, ca sa fii rumen in obraji, sanatos...curat ca argintul. Apoi toata familia sta la masa, prilej cu care se ciocnesc ouale. Cel batran ciocneste oul celui tanar...

Sa pictez ouale de Paste, pentru mine,  este o placere deosebita. Vopsesc si cateva rosii,  dar ma si delectez pictandu-le... Va prezint sedinta foto cu campionul acestui an, precum si campionul anului trecut. Anexez si o foto ghicitoare... Numai bine!  

Sultanica Popescu

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking