Paste cu dovlecei si ricotta

Postat de RadaMateescu in Tehnici
9 Apr 2013
Paste cu dovlecei si ricotta

Iata o reteta grozava de paste cu dovlecei si ricotta care poate fi pregatita chiar acasa catre dumneavoastra sau pentru aceia care nu dispun de timp destul, poate fi comandata in cadrul restaurantelor care efectueaza livrari de mancare la domiciliu.

 

Ingrediente:

  • 300 grame paste
  • o salota, pe care o tocam fin
  • doua linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 250 grame ricotta
  • 50 grame de parmezan
  • Busuioc tocat si cateva fire pastrate intregi
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 dovlecei feliati
  • 50 grame seminte prajite de pin

Mod de preparare

Pentru inceput incingem uleiul intr-o tigaie incapatoare. Apoi, sotam salota si dovleceii timp de aproximativ 8 minute pana cand devin moi. In momentul in care incep sa capete culoare, adaugam usturoiul si mai lasam doua minute.

Pastele le vom fierbe conform instructiunilor de pe pachet, dupa care le scurgem bine, insa mai pastram deoparte putina apa. Apoi amestecam pastele cu dovleceii si cu busuiocul, cu coaja rasa de lamaie, semintele de pin si parmezanul. Asezonam, presaram ricotta si amestecam.

Cand servim, preparam putin parmezan pe deasupra si decoram cu frunze de busuioc.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking