Pastrarea carnii de pui la congelator sau frigider cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare
15 Oct 2015
Pastrarea carnii de pui la congelator sau frigider cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver

Va spuneam ca am placerea de a detine un nou aparat care este de mare ajutor in bucatarie  si anume aparatul de vidat FoodSaver. Un mod practic de a reduce risipa alimentelor, avand in vedere ca de multe ori se intampla sa aruncam  alimentele din frigider a caror ambalaj a fost desfacut, dar nu s-a consumat tot.

Procesul de vidare elimina aerul si prelungeste perioada de prospetime a alimentelor depozitate in congelator, frigider, camara sau dulap. Unul dintre principalele avantajele ale folosirii aparatului FoodSaver este ca prospetimea alimentelor se pastreaza de pana la 5 ori mai mult fata de metodele traditionale de conservare.

Continui sa va prezint la ce ne mai poate folosi aparatul de vidat FoodSaver, un ajutor de nadejde in reducerea risipei alimentelor.

Aparatul are in dotare 2 pachete de pungi si un furtun de vidare, insa se pot folosi si role de vidare pentru a crea propriile pungi, in functie de alimentele pe care dorim sa le vidam.

Evit pe cat posibil sa cumpar carne gata congelata si o prefer pe cea refrigerata daca aleg varianta cumparata din magazin. Normal ca as prefera sa nu o cumpar deloc de la magazin si in mare parte reusesc sa ma aprovizionez cu carne de vitel crescut la tara.

Dar acum o sa ma refer la niste pulpe refrigerate cumparate din magazin. Cumparasem o cantitate mai mare pentru a pregati o masa pentru niste musafiri, dar pentru ca oricum erau prea multe, 10 bucati, am vrut sa le pastrez la frigider pentru a le gati peste 2 zile, iar celelalte 6 bucati sa le congelez pentru a face o tocanita mai incolo.

Pregatim deci o punga mare si una mica, pentru cele doua categorii de pastrare.

Asezam pulpele in  pungile pregatite deja, apoi pe rand introducem capatul pungii in aparat, in zona de picurare (o tavita mica ingusta de culoare verde), inchidem capacul apasand cu putere pe margini, pana cand ies urechiusele verzi din laterale, apoi apasam butonul de start, moment in care aparatul videaza si sigileaza alimentele in mod automat, rapid si igienic.

Pungile din dotarea aparatului au si o zona de etichetare unde putem sa scriem data congelarii si ce anume contine punga.

Putem  vida orice tip de carne pentru congelat sau pentru pastrat la frigider.

Aparatul  FoodSaver are un  design compact si elegant care permite depozitarea pe verticala, economisind astfel spatiu de stocare.

Mai multe despre aparatul de vidat FoodSaver puteti vedea si ep site-ul FoodSaver Romania.

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking