Pestele Fugu

Postat de oana_pisicutza16 in Alimente
1 Apr 2012
Pestele Fugu

Ca sa degusti delicatesa aceasta de peste balon (cel mai otravitor din lume), trebuie sa ajungi in Japonia la unul din putinele restaurante licentiate in prepararea lui si la unul din putinii bucatari acreditati sa-l curate. Scoala de bucatari Fugu dureaza 3 ani si nu multi o absolva. Ca sa ajungi la exceptionala carne a pestelui trebuie indepartate organele interne, pline de otrava numita tetrodotoxina, substanta de 160.000 de ori mai puternica decat cocaina. Portia de fugu e 200$ si chiar si pregatit in cele mai bune conditii poate sa iti afecteze sistemul nervos si sa iti aduca o coma profunda. Majoritatea celor care incearca preparate din acest peste Fugu spun ca o fac pentru senzatiile tari oferite in timp ce mananca (gura si fata incep usor sa amorteasca).

Otrava actioneaza asupra muschilor care sunt paralizati in timp ce victima este constienta, moartea survine in urma asfixierii. Din pacate nu exista un antidot in fata acestei toxine.

Mai nou cercetatorii niponi au inventat fugu de ferma, complet netoxic (otrava vine din dieta vietatii in salbaticie). Japonezii gurmanzi nu se inghesuie la el. Farmecul lui fugu, spun ei, e sa-l savurezi de fiecare data ca si cum ar fi ultima zi.


Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking