PIPERUL

Postat de ela in Condimente
15 Oct 2010
PIPERUL

Piperul este o planta perena cataratoare,cu fructele grupate in ciorchini.Patria piperului este India,iar cu timpul a fost cultivata in Persia,apoi in Grecia.

Piperul este cel mai utilizat condiment in bucatarie.In toata lumea se consuma anual tone de piper,de diferite feluri:negru,verde,alb si rosu.Toate acestea sunt fructele aceleiasi plante,la care difera doar timpul de recoltare sau modul de conservare.

PIPERUL VERDE se recolteaza inainte de maturitate,cand inca nu este copt.Nu se usuca,ci se consuma proaspat sau se conserva si astfel isi pastreaza culoarea verde.

PIPERUL ROSU se recolteaza la maturitate,atunci cand fructul este bine copt,fiind astfel foarte aromat.

PIPERL NRGRU este fructul necopt,care se innegreste prin uscare,este arzator de iute si cel mai utilizat.

PIPERUL ALB este fructul copt,uscat si decorticat.Este cel mai putin iute,dar foarte aromat.

Atunci cand este consumat in cantitati moderate,piperul,pe langa gustul si aroma placuta,are si efecte benefice asupra sanatatii.Ajuta digestia cea mai lenesa,stimuleaza sistemul imunitar,stopeaza varsaturile,contribuie la detoxifiera ficatului,stimuleaza metabolismul,grabeste arderile de grasimi si asigura o circulatie mai buna a sangelui.Dar si cei care au probleme cu indigestia,balonarea sau infectiile repetate in gat,pot consuma acest condiment.Nu se recomanda celor care au sindromul colonului iritabil,care au varice,hemoroizi,gastrita,ulcer gastric si nici hipertensivilor.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking