Pizza la tigaie, cea mai simpla si rapida reteta

Postat de Bucataras in Cu de toate
12 Feb 2021
Pizza la tigaie, cea mai simpla si rapida reteta

Pizza a devenit unul dintre cele mai iubite preparate de la noi și este de înțeles, pentru că poate fi făcută în atâtea combinații încât se găsește oricând ceva potrivit pentru orice gust. Ne place să facem pizza și acasă, mai cu seamă că ne dă posibilitatea să folosim feliile de șuncă sau cașcaval pe care le-am „uitat” prin frigider. Problema este că metoda clasică de preparare - la cuptor - ia ceva mai mult timp, iar asta ne descurajează de cele mai multe ori. De aceea, venim în ajutorul tău și îți prezentăm rețeta de pizza la tigaie, gata în 20 de minute.

 

Sfatul nostru este să folosești o tigaie ceramică, pentru a evita lipirea aluatului. Ai grijă ca tigaia să fie curățată bine înainte să o folosești, ca să eviți transferul altor arome. Din fericire, o tigaie ceramică se curăță foarte ușor, însă trebuie să ai grijă la soluțiile folosite. Află de la Hendi cum și cu ce poți face operațiunea, fără să alterezi stratul ceramic și astfel să-ți păstrezi intactă tigaia mult timp.

 

Rețetă de pizza la tigaie

 

Ai nevoie de:

 

Blat

 

●     10-12 linguri de făină (cantitatea poate fi adaptată în funcție de dimensiunea tigăii);

●     4 linguri de iaurt sau smântână;

●     3 ouă;

●     sare.

 

Topping

 

Pentru topping poți folosi ce ai în frigider, însă noi am ales o variantă clasică:

 

●     sos de roșii;

●     șuncă, bacon sau salam uscat;

●     mozzarella;

●     ciuperci, ardei, măsline.

 

Toate ingredientele pentru blat se amestecă într-un bol până obții un aluat moale, de consistența celui de clătite. Pune aluatul într-un strat uniform în tigaia pe care ai încins-o în prealabil cu puțin ulei. Lasă-l să se lege aproximativ 1-2 minute, la foc mediu sau mic, după care adaugi toppingurile în ordinea pe care ți-o dorești, însă lasă la suprafața mozzarella, care îți va indica momentul în care pizza ta este gata. După ce așezi toppingurile, pune capacul și micșorează flacăra aragazului.

 

Pizza va fi gata în cel mult 10 minute, când mozzarella se topește și se rumenește ușor la marginea tigăii. Cam tot atât durează să pregătești și ingredientele, ceea ce înseamnă că masa ta este gata în cel mult 20 de minute.

 

Dacă iubești pizza, iată aici o colecție de rețete din care poți să te inspiri și, dacă vrei, să le adaptezi pentru gătitul la tigaie.

 

Foto: Pexels

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking