Postul, o perioada de curatare a organismului - Sfaturi despre nutritie oferite de Doamna Dr. Mihaela Gologan

Postat de Bucataras in Cu de toate
24 Noi 2015
Postul, o perioada de curatare a organismului - Sfaturi despre nutritie oferite de Doamna Dr. Mihaela Gologan

Doamna Dr. Mihaela Gologan este medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, in cadrul retelei private de sanatate Regina Maria.

Doamna doctor ne va oferi periodic sfaturi de nutritie, de urmat pentru a duce o viata cat mai sanatoasa.

Astazi ne va vorbi despre beneficiile alimentatiei de post si despre efectele asupra sanatatii.

Pentru cei care aleg in aceasta perioada alimentele vegetale, felicitari! Consumul de legume, fructe si cereale integrale este benefic atat pentru corp cat si pentru suflet. Dieta de post este una energizanta, bogata in fibre si antioxidanti!

De unde vin proteinele? In primul rand din leguminoase: mazare, fasole boabe diferit colorate, linte, naut. Aceste proteine sunt deficitare in aminoacidul metionina, de aceea, sunt de consumat langa cereale: humus pe lipie, supa de linte cu crutoane.

Vorbind de cereale, vegetarienii apreciaza quinoa, care aduce si proteine de buna calitate. Pentru mese consistente sunt de adaugat orez brun, paste integrale, cartofi copti.

De unde vin grasimile? Grasimile vegetale sunt de nelipsit din dieta, din fructele oleaginoase: nucifere, seminte (oferta este din ce in ce mai variata), cat si masline sau avocado. Uleiul de masline in salate sau adaugat la sfarsitul prepararii mancarurilor le creste valoarea nutritionala.

Calciul vine din inlocuitoarele de lactate: lapte de migdale, de soia sau orez, tofu, iaurt de soia. De asemenea din seminte (susan) sau legume (frunze, broccoli).

Postul este o perioada de curatare a organismului, in care putem profita de frumusetea culorilor din piete si o perioada de testare a vointei si motivatiei pentru sanatate. Dar, decat sa mancam paine in exces covrigi, cartofi prajiti si dulciuri de post, pentru ca ne e tot timpul foame, mai bine renuntam la a posti si adaugam proteinele animale, care ne dau consistenta meselor!

Sursa foto: newsfirst.lk

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking