Pãpãdia

Postat de TAB1TA in Alimente
4 Mai 2013
Pãpãdia

Sunt atat de multe de spus despre papadie..., asa ca eu voi mentiona doar cateva dintre beneficiile ei.

Papadia este cunoscuta si sub denumirea de  buha, crestasea, laptuca, lilicea, masa, papalunga, pilug, turci, floarea-broastei, floarea-gainii, floarea-malaiului, floarea- sorului, floarea-turcului, flori-galbene, galbinele-grase, gusa-gainii, pui-de-gasca. 

Recunoscuta inca din secolul al IX- lea e.n., este consumata indeosebi in Japonia, Franta, Italia, SUA, India si alte tari. 

Se poate gasi de primavara devreme, din lunile aprilie-mai pana toamna tarziu, in septembrie. 

Intreaga planta are efecte benefice.

Este benefica pentru vindecarea anemiei, acneei, celulitei, varicei, reumatismului, hemoroizilor, fermentatiilor intestinale, tulburarilor de metabolism, eczemelor, inflamatiei ganglionilor, gutei, litiazei biliare, litiazei renale, bolii Alzheimer si a diabetului.

Ajuta la detoxifierea organismului, normalizarea circulatiei sangelui, marirea poftei de mancare in perioadele de convalescenta.

Contine vitaminele A, B, C  si D, precum si potasiu, sodiu, calciu, fosfor, fier si lecitina. Se recomanda o cura din  frunzele de papadie primavara.

Este de preferat sa se  recolteze din zone nepoluate. 

 Mult mai multe informatii pot fi gasite aici: 

 http://www.floropedia.ro/medicinale/99-papadia-taraxacum-officinale.html

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking