Preventie pentru Alzheimer

Postat de gurita_ta2005 in Bucataras in oras
15 Mar 2012
Preventie pentru Alzheimer

Unul dintre motivele pentru care specialistii in nutritie recomanda consumul de peste de doua ori pe saptamana este ca pestele contine acid docosahexaenoic (DHA), un acid gras polinesaturat de tip Omega-3. DHA reduce stresul oxidativ si imbunatateste plasticitatea sinaptica, capacitatea de invatare si memoria.
DHA este prezent in pestele gras (somon, ton, macrou) si in laptele matern. DHA este prezent in niveluri scazute in carne si oua, dar nu este, de obicei, prezent in formulele pentru sugari.
Cercetarile realizate pana acum sugereaza ca exista o asociere intre nivelurile crescute de DHA si reducerea riscului de aparitie a bolii Alzheimer. Intr-un studiu din 2003 s-a aratat ca persoanelor cu varsta de peste 65 de ani, care au mancat macar o data pe saptamana peste, le-a scazut riscul de imbolnavire cu 60%. Tot mai multe dovezi sugereaza ca suplimentarea DHA in timpul sarcinii si copilarie  poate duce la cresterea performantei cognitive a copilului.
In prezent, insa, nu sunt cercetari care sa demonstreze ca alimentele bogate in DHA imbunatatesc functiile creierului la un adult sanatos. Consumul de somon, oua sau lapte ajuta creierul sa functioneze mai bine si are un efect pozitiv asupra unor boli, cum ar fi hipertensiunea arteriala, artrita, ateroscleroza, depresia, infarctul miocardic, tromboza, unele tipuri de cancer, dar asta nu inseamna ca va avea efecte majore asupra functionarii creierului, cum ar fi sa rezolvi o ecuatie mai usor.

Sursa http:  www.erd.ro preventie-pentru-alzheimer

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking