Prietenie sau iubire?

Postat de Patricia_Iordache_79 in Bucataras eFeminin
16 Iul 2013
Prietenie sau iubire?

Prietenie sau iubire?

 

Poate ti s-a intamplat ca macar o data in viata, sa te opresti putin si sa te intrebi daca poti fi si iubit/-a si prieten/-a in acelasi timp, pentru aceeasi persoana. Eu mi-am pus aceasta intrebare si nu am stiut ce sa-mi raspund...Am ajuns la asemenea nedumeriri in urma unei situatii intalnite la o cunostinta apropiata mie care isi dorea sa fie si iubitul si prietenul aceleiasi persoane, insa nu prea reusea sa le „imbine” pe amandoua. Si-atunci m-am intrebat: Oare este posibil asa ceva?

Sufletul nostru are nevoie de prietenie si de iubire, dar, din pacate, nu le poate avea niciodata pe amandoua, cel putin nu cred ca din partea aceleiasi persoane.

De exemplu, nu stiu cum ai putea sa fii cu adevarat prietena unui barbat pe care il iubesti...sau prietenul unei femei pe care o iubesti...Probabil nu ai putea fi obiectiv in anumite situatii.

De multe ori, dupa o relatie de iubire care se termina sau care nu poata fi impartasita in totalitate din diferite motive,  auzim propozitia: "Vreau sa ramanem prieteni". Oare este posibil? Sau este doar o incercare frumoasa de a trece peste acel “esec”? Poate este doar nevoia de a sti ca lasam o usa deschisa acolo unde de fapt s-a inchis una?

Este greu de suportat sa stii ca acolo unde candva erai totul, intr-o zi devii ceva ce poate fi oricine. Ce poate fi oricine? Prieten/-a sau iubit/-a?

Oare ce este mai bine pentru sufletul nostru? Sa fii prietenul/-a sau iubitul/-a cuiva? Nu stiu ce raspuns ati gasit voi, dar cu siguranta in viata nostra vom trece la un moment dat, prin ambele situatii.

Fiecare situatie are avantajele si dezavantajele ei...Este placut sa fii prietenul/-a cuiva pentru ca ai sentimentul ca poti oferi cu relaxare si fara nici un fel de angajament, ajutorul tau, sfatul tau, o parte din timpul tau. Este la fel de placut sa fii iubitul/-a cuiva pentru ca ai sentimentul ca mintea, sufletul si trupul tau „apartine” cuiva si pentru ca poti oferi fara oprelisti, sentimente unice.

Nu stiu cum e mai „avantajos”, desi am trecut prin ambele situatii. Am prieteni (cativa dar buni) si un iubit. Oare sunt trecuti pe liste diferite? Sau as putea sa-mi trec si iubitul pe lista de prieteni? Grea intrebare…

In concluzie? Putem fi prietena/-ul si iubita/-ul aceleiasi persoane?

Daca nu puteti da un raspuns, va recomand sa urmariti filmul "One day"...poate va ajuta.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking