Primul Atelier de gatit: cu gradinita in Casuta Bucatarasilor - Jurnal de bord

Postat de Bucataras in Casa Bucatarasilor
12 Iun 2014
Primul Atelier de gatit: cu gradinita in Casuta Bucatarasilor - Jurnal de bord

De 1 iunie, zimbetele galagioase au invadat Casuta Bucatarasilor. Totul era pregatit pentru o distractie pe cinste. Ca niste adevarati Gepeto, eu si Cata surubariseram o zi sa construim masutele si scaunelele celor mici. Fetele, Iri si Oana, au preparat de cu seara aluatul, numai bun de smotocit de minutele copiilor.

Atelierul nostru culinar a fost structurat pe 3 sesiuni de circa 15-20 de minute in care micutii s-au jucat pregatind diverse deliciosenii.

Pizza Disney -  aluatul pregatit de seara a fost portionat, apoi intins si numai bun de sectionat cu 2 forme rotunde, astfel ca pizzele sa semene cu Mickey sau Minnie. Am folosit ca ingrediente Mozzarella Delaco, Cascaval Delaco, oua de tara, masline, suncutza, salami, ketchup si porumb. Sa fi vazut cu cit drag au ornat pizzeleeee ...

Cit timp au stat la cuptor preparatele micutilor, ei s-au mai jucat putin, au baut un suculet, dupa care si-au savurat pizzele si si le-au laudat in gura mare.

Ograda de biscuitei - a fost la fel de spectaculoasa. Am pus pe masutele de lucru aluatul portionat, iar spre bucuria celor mici pe acesta l-au framintat cu minitele lor, l-au intins si l-au decupat cu forme haioase de animalute sau diverse lucruri. Apoi l-au ornat cu diverse, iar tavitele au luat drumul cuptorului marca Electrolux, pregatit pentru o coacere ca-n povesti!

Livada vesela: copiii au balacit capsunile in ciocolata proaspat topita de Oana si Irina si , infipte-n betisor, le-au ornat cu litere si stelute.

Astfel, putem spune cu mina pe inima ca primul nostru atelier de gatit pentru copii a fost minunat, iar in zilele urmatoare am aflat cu bucurie ca cei mici le-au cerut si acasa mamicilor sa faca impreuna pizza !!!

Multumim partenerilor nostri Delaco, Electrolux si Adi Popa (photochef.ro)

PS. Mamicile au socializat la o cafea buna, dar la un moment dat au intrat cu bucurie in jocul celor mici. In plus, au fost primele servite de acestia cu bunatatile preparate de minutele lor harnice!

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking