Profesia ca pasiune sau pasiunea ca profesie

Postat de diaconta in Bucataras in oras
11 Mar 2012
Profesia ca pasiune sau pasiunea ca profesie

 

          Ma gandeam de ceva vreme sa scriu un articol pe tema asta.Eram curioasa sa aflu si parerea voastra.V-ati ales profesia sau a fost o intamplare?Aveti pasiuni  mai mari ori mai mici,platonice ori patimase? O pasiune poate deveni o profesie? Dar o profesie poate fi facuta cu multa pasiune?

           Gandurile mele au fost amplificate zilele trecute,cand un prieten de pe alt site,care este preot,a ales o tema interesanta pentru blogul sau.Imi place foarte mult cum scrie,dar mai ales cum gandeste parintele,fetele il alinta „padre Victor”.Tema blogului era „Fisa postului si pensia”.

           Zicea parintele ca „în viata sa facem doar ceea ce ne este drag conform fisei postului cu care am fost înzestrati.Adica sa ne straduim sa facem ceea ce putem sa facem cu daruire si pricepere.Daca in profesie nu se intampla intotdeauna asa,deoarece sunt multi factori care ne influenteaza,atunci cand avem o pasiune,nu prea putem fi impiedicati sa ne manifestam  asa cum dorim.

           Chiar daca la inceput totul e o cautare,o „nestatornicie”,pana la urma chemarea personala isi spune cuvantul redirectionandu-ne pasii.

            Daca in ce priveste profesia „cautarea” nu mi-a fost prea indelungata,cu pasiunile lucrurile n-au stat la fel.Mi-au placut intotdeauna cifrele,datele exacte.Ca o Fecioara tipicara am cautat intotdeauna ordinea si logica,chiar si acolo unde nu se cerea,doar asa puteam sa fiu nesuferita si sa enervez pe toata lumea. Asa ca prima alegere a fost sa devin inginer.Intamplarea a facut sa ma orientez apoi spre contabilitate.Da,asta este ceea ce mi se potriveste.Imi ador meseria.O meserie grea,solicitanta pe care nu poti s-o faci daca nu ai drag de ea.

          Imi place ca fiecare zi e o provocare,totul se schimba,ceea ce ieri era ceva cert,azi nu mai e si o luam de la capat.Poata suna ciudat afirmatia asta,totul ar trebui sa fie mai stabil,dar in contextul actual,nu cred ca surprinde pe nimeni.Dar ca si in orice meserie,e bine cand reusim sa aducem un strop de originalitate,de expresivitatea in ceea ce facem.Chiar daca nu-mi aduce cine stie ce satisfactii financiare,imi fac la fel de temeinic treaba,pentru ca-mi place.

         Si pentru ca mi-am ales o meserie solicitanta,am avut nevoie de un refugiu,de o oaza de liniste si relaxare.Asa ca am avut mereu tendinta de a face ceva artistic pentru un echilibru psihic.Asa ca pasiuni efemere sau mai statornice mi-au ocupat rand pe rand sufletul,mintea si timpul.De inceput a fost tricotatul,dar nu asa un fular,o soseta si gata.Nuuuuuu,erau chestii complicate,cu zeci de gheme,cu fire matasoase,ori buclate,colorate,desirate ori imbarligate ….doar asa-i frumos sa ne relaxam,complicand niste chestii simple.

          Apoi a venit randul unghiilor sa le pictez in fel si chip,cu modele trase cu acul,in culori dupa toanele pe care le aveam,uneori french ca o fata cuminte ce eram,alteori rosu aprins cand era rost de vreo cucerire.Asta a fost o pasiune care mi-a facut si economie in buget.

 

http://www.bucataras.ro/diaconta/foto/album/27/

         A venit apoi randul pasiunii pentru bucatarie,dar mai ales pentru deserturi.Totul a inceput ca o joaca,dupa ce buna mea prietena Gaby,m-a invitat sa vizitez bucataria virtuala a site-ului ei de suflet Bucataras.ro.Asa ca eu,care-mi gaseam prea putin timp sa vizitez bucataria,am inceput s-o fac tot mai des.Probabil si pentru ca nu prea imi era justificata prezenta aici doar cu zambete,doar puteam sa si gatesc cate ceva,ca o fata cuminte si care vrea sa se marite.

 

http://www.bucataras.ro/diaconta/foto/561/

      Glumesc bineinteles.Adevarul e ca dupa o saptamana grea la munca,in week-end ma relaxam bucatarind.Ati observat ca va „torturez” doar in week-end.

       Dar pasiunile isi au si ele pretul lor.Daca unghiile mele s-au cam razbunat in ultimul timp pentru cat le-am bombardat cu lacuri,bucatareala mi-a adus cateva kilograme in plus,kilograme de care am reusit sa scap doar in vreo 2 luni si jumatate.

 

http://www.bucataras.ro/diaconta/foto/567/

http://www.bucataras.ro/diaconta/foto/572/

 

        Ar mai fi pasiunea pentru calatorii si fotografia.

        Astept parerile voastre in ce priveste „fisa postului” in profesia voastra sau in pasiunile pe care le aveti.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking