Prunele, aliment minune pentru un tranzit intestinal - Sfaturi despre nutritie oferite de Doamna Dr. Mihaela Gologan

Postat de Bucataras in Cu de toate
26 Aug 2015
Prunele, aliment minune pentru un tranzit intestinal - Sfaturi despre nutritie oferite de Doamna Dr. Mihaela Gologan

Doamna Dr. Mihaela Gologan este medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, in cadrul retelei private de sanatate Regina Maria.

Doamna doctor ne va oferi periodic sfaturi de nutritie, de urmat pentru a duce o viata cat mai sanatoasa. Astazi ne va vorbi despre prune si despre beneficiile consumului de prune asupra sanatatii.

Prunele au un continut bogat in vitamina C, antioxidant cu rol in imunitate, dar si antianemic, prin cresterea capacitatii de absorbtie a fierului din alimente.

Sunt, de asemenea, o sursa de antioxidanti de tip fenoli: acizi clorogenici, antocianine, catehine, quercitina, cu efect antiinflamator, protector cardio-vascular.

Totodata, exista studii care arata efectul benefic pe care-l au asupra sistemului osos, crescand chiar densitatea osoasa la femei post-menopauza.

Continutul bogat in fibre insolubile le fac un aliment minune pentru un tranzit intestinal normal, iar fibrele solubile incetinesc evacuarea stomacului, crescand satietatea.

Atentie!

Continutul semnificativ de oxalati nu le recomanda celor cu diagnostic de litiaza renala!

Fructele uscate care au adaugati sulfiti pot determina alergii severe la persoanele cu teren alergic!

Surse foto: cookingfox.at, cocinitadenadia.tumblr.com

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking